Resideo nieuwe naam van Honeywell Homes

Resideo nieuwe naam van Honeywell Homes

Resideo is de nieuwe naam van het beursgenoteerde bedrijf waarin het Honeywell Homes productportfolio en distributeur ADI Global Distribution worden ondergebracht. ADI Global Distribution blijft werken onder de eigen naam als zelfstandige divisie van Resideo.

Dat is eind juli bekendgemaakt door Mike Nefkens, die sinds mei President & CEO is van Honeywell Homes. “De nieuwe naam is een combinatie van ‘residence’ en ‘presidio’: je huis en ‘fort’”, aldus Nefkens op de nieuwe website van het nieuwe bedrijf.

Resideo is een onafhankelijk beursgenoteerd bedrijf dat is opgericht als gevolg van de spin-off van Honeywell Homes en ADI uit Honeywell die naar verwachting eind 2018 moet zijn voltooid. “Het bedrijf blijft producten verkopen onder de Honeywell merknaam, als Honeywell Home”, aldus Nefkens. “We hebben een licentie voor het gebruik van de Honeywell Home merknaam voor de lange termijn en de Honeywell Home-producten zullen worden voorzien van de ‘R’ van Resideo.”

Honeywell kondigde de spin-off eind vorig jaar aan. Het nieuwe bedrijf Resideo levert naast beveiligingssystemen onder meer systemen voor verwarming, ventilatie en air conditioning (HVAC) en andere apparatuur voor slimme huisautomatisering. Volgens het persbericht op de website van Resideo gebruiken ruim 4,7 miljoen mensen producten van Resideo in hun woningen. Via apps zijn deze producten te benaderen om systemen te bedienen of alarmmeldingen te bekijken.

Honeywell blijft als fabrikant beveiligingssystemen ontwikkelen, waaronder videosystemen, inbraakdetectiesystemen, toegangscontrolesystemen en brandbeveiligingssystemen.

Meer informatie is te vinden op www.resideo.com.