Samenwerking Samsung Techwin en IProNet met Video Surveillance as a Service

Samenwerking Samsung Techwin en IProNet met Video Surveillance as a Service

De professionele beveiligingsdivisie van Samsung Techwin en IProNet Sistemas gaan samenwerken aan de ontwikkeling van een geïntegreerde oplossing met Video Surveillance as a Service (VSaaS).

VSaaS is een videobeheersysteem dat via de cloud werkt, zonder lokaal hardware of software te hoeven installeren. De camera-installatie is ‘plug-and-play’, wat betekent dat de camera automatisch verbinding met de service maakt. Dit verlaagt kosten en vermindert de complexiteit. De eindgebruiker heeft alleen een Samsung-camera en een internetverbinding nodig.

Dankzij de samenwerking tussen Samsung Techwin en IProNet kunnen videobeelden die met een IPNP-apparaat van Samsung zijn opgenomen in de cloudtoepassing worden gehost. Dit platform en deze productencombinatie met volledige functionaliteit kan aan zakelijke partners worden aangeboden als een ‘white branded service’, zodat Telcos en installateurs, leveranciers en distributeurs van traditionele inbraakalarmen gebruik kunnen maken van een nieuw terugkerende bedrijfsmodel met een aantrekkelijke waarde toevoegende service voor de eindgebruiker. Dit alternatief heeft invloed op processen voor videobewaking en -beheer, niet alleen voor de industriële en zakelijke sectoren, maar ook voor kleinere ondernemingen en de algemene markt. Gebruikers van de service krijgen de mogelijkheid de camerabeelden in de cloud te bekijken via internet, smartphones, tablets en TV-toepassingen.

Door videoservices in de cloud uit te breiden, verbeteren beide bedrijven hun assortiment oplossingen wanneer de VSaaS-technologie, gebaseerd op het IProNet Video Internet Platform (VIP), de IP-camerafuncties van Samsung Techwin aanvullen. Als gevolg zijn deze camera’s compatibel met de IProNet IPNP (Plug and Play Technology), waardoor een gedifferentieerd product voor beide bedrijven ontstaat en een aantrekkelijk alternatief voor de markt wordt aangeboden.

“We streven er altijd naar geavanceerde beveiligingsoplossingen te leveren. Een IP-cloudoplossing voor videobewaking is volledig compatibel met onze Smart Security-filosofie die voldoet aan de huidige en toekomstige behoeften van onze klanten”, zegt Greg Nunez, Product Manager voor Samsung Techwin Europe Ltd. “De camera’s van Samsung Techwin bieden een volledige functionaliteit tegen een voordelige prijs. Dit past goed binnen het VsaaS-bedrijfsmodel dat door IProNet wordt gepromoot”, zegt Brett Boswell, Director van Cloud Video Services bij IproNet. “Dankzij deze overeenkomst kunnen baanbrekende functies nog meer worden geïntegreerd en gegenereerd binnen een cloudservice.”