Samenwerking Vitens en Regel Partners aan toekomstbestendige beveiliging

Samenwerking Vitens en Regel Partners aan toekomstbestendige beveiliging

Om de continue levering en de kwaliteit van het drinkwater zeker te stellen optimaliseert Vitens de komende vijf jaar de securitysystemen en de bouwkundige beveiliging van de Vitens locaties in vijf provincies in samenwerking met Regel Partners. Dit doet Vitens door één centraal Security Management Systeem (SMS) te implementeren en de beveiligingssystemen van de locaties in de vijf provincies hierop aan te sluiten en visualiseren.

De implementatie volgt een gefaseerde aanpak. Eerst wordt het centrale SMS geïmplementeerd. Vervolgens wordt de onderliggende hardware per provincie aanbesteed en geïmplementeerd. De locaties binnen de betreffende provincie worden stuk voor stuk omgebouwd en gekoppeld aan het SMS. Op deze manier worden tot en met 2023 achtereenvolgens de locaties in Friesland, Gelderland, Overijssel, Utrecht en Flevoland omgebouwd.

Het centrale SMS geeft Vitens de mogelijkheid de securitysystemen op de locaties te bedienen en beheren. Waarbij gestreefd wordt naar een eenduidige en uniforme presentatie en bediening van alle securitysystemen.

Regel Partners realiseert het project samen met partners Nedap, Advancis, Milestone Systems en Zenitel. Als Systemintegrator heeft Regel Partners veel ervaring met het realiseren van soortgelijke projecten. Het bedrijf heeft zich weten te onderscheiden door altijd het best passende en de meest vooruitstrevende geïntegreerde oplossing ten behoeve van de prestatieverbetering van haar klanten te leveren.