Securitas neemt surveillancediensten van MPL over

Per 1 januari 2012 heeft Securitas de surveillance- en stationeringdiensten van MPL Beveiligingdiensten uit Barneveld overgenomen. De overname past bij de wereldwijde strategie van Securitas om zowel nationaal als internationaal uit te breiden op het gebied van mobiele surveillancediensten. MPL heeft een sterke dekking in met name Midden-Nederland. Op de foto Peter Lenters (MPL), Dennis Gähler (Securitas Mobile) en Marcel Lenters (MPL).

MPL Beveiligingsdiensten heeft een jaaromzet van ongeveer elf miljoen euro en ongeveer 180 medewerkers. Securitas neemt de dienstverlening van MPL Beveiligingsdiensten één op één over. Dit betekent dat de medewerkers van MPL Beveiligingsdiensten over gaan naar Securitas.

Securitas Mobile is naar eigen zeggen de grootste mobiele surveillancedienst van Nederland met het meest uitgebreide landelijk dekkende netwerk. De overname zorgt voor een nog meer geconcentreerde dekking. De gehele dienstverlening wordt naadloos geïntegreerd in de routes van Securitas. “Door de overname profiteren klanten van investeringen in betere technieken en diensten”, zegt Dennis Gähler, directeur Securitas Mobile. “De dienstverlening van MPL kent al hoge standaarden en maakt gebruik van moderne technieken zoals bijvoorbeeld de iPad. De combinatie van hun dekking en middelen met die van ons maakt dit een ijzersterke formatie. Ook de stationeringdiensten worden samengevoegd met die van Securitas.”

MPL heeft dit strategische besluit genomen omdat zij zich de komende jaren meer gaat focussen op nieuwe innovatieve technologische ontwikkelingen binnen de security branche. Door het afstoten van MPL Beveiligingsdiensten kan de aandacht volledig gericht worden op het verder optimaliseren en specialiseren van de overgebleven bedrijfsonderdelen MPL Alarm & Communicatie Centrale, MPL Safety Solutions, MPL Easy Safe en Save it 4U. De naam MPL blijft dus als zodanig bestaan.