Securitas zet sociale robot Pepper in

Securitas zet sociale robot Pepper in

Securitas heeft de dienstverlening vanuit Welkom! uitgebreid met de sociale robot Pepper van WELBO. Na een succesvolle pilot afgelopen zomer op verschillende zorglocaties in Nederland hebben beide partijen besloten de samenwerking voort te zetten voor de zakelijke markt.

Pepper is ontwikkeld om mensen te ondersteunen bij hun dienstverlening. Met sensoren, microfoons en camera’s is de robot gebouwd om gezichten en emoties te herkennen en daarop te reageren. Pepper is voor Securitas en Welkom! onder meer geprogrammeerd om veilig en gastvrij bezoek te ontvangen.

Zo wordt Pepper ingezet om bezoekers op een vriendelijke manier op tijdelijke maatregelen te wijzen, gasten op veilige gastvrije wijze te ondersteunen en helpt de robot in de (ouderen)zorg. De sociale robot wordt tevens succesvol ingezet om vitaal gedrag te stimuleren. Bijvoorbeeld als het gaat om het geven van tips voor een gezonde dag of het wegnemen van eenzaamheid.

“Door de samenwerking zijn wij in staat om de robot te integreren in onze bestaande (technologische) oplossingen, waaronder onze ontvangst portal. Op deze manier bieden wij onze klanten meer mogelijkheden om een veilige en gastvrije bezoekbeleving te creëren”, aldus Wim Geutjes, Operationeel Directeur van Securitas.

Ook WELBO is verheugd over het verlengen van de samenwerking. “Dit stelt ons in staat om nog meer bedrijven te ondersteunen met de dienstverlening van Pepper. En dat is zeker in deze tijd van toegevoegde waarde. Nu de inzet van gastheren en -vrouwen door coronamaatregelen wordt beperkt, biedt een goed geprogrammeerde sociale robot als Pepper uitkomst. Pepper verwelkomt niet alleen mensen, maar kan bezoekers ook wijzen op hygiëne- en afstandsinstructies”, aldus Roeland van Oers, Co-founder van WELBO.