SenseTek officieel importeur BlazeCut blussystemen

SenseTek officieel importeur BlazeCut blussystemen

SenseTek is sinds enige tijd de officiële importeur van de blussystemen van BlazeCut. Deze systemen zijn geschikt voor het automatisch blussen van kleine compartimenten zoals schakel- en meterkasten, motorruimtes van voertuigen en serverracks.

Het BlazeCut programma omvat twee systemen. Het T-systeem bestaat uit een kunststof slang die gevuld is met een synthetisch blusmiddel (HFC-227ea of HFC-236fa). Wanneer de slang in aanraking komt met vuur, zal deze doorsmelten waarna het blusmiddel vrijkomt. Het systeem functioneert geheel onafhankelijk van een spanningsbron, waardoor het eenvoudig en snel toe te passen is in kleine compartimenten.

Het C-systeem bestaat uit één of meerdere cilinders die gevuld zijn met een synthetisch blusmiddel (HFC-227ea of HFC-236fa of NOVEC 1230tm), CO2 of schuim. De detectie geschiedt middels een dunne kunststof detectieslang die door een compartiment gevoerd wordt. De blussing geschiedt via de detectieslang of een apart blusleidingnet. Naast de detectieslang is het tevens mogelijk om een externe brandmelder op het systeem aan te sluiten.