SERIS start pilot met ronde registratie toepassing op Google Glass

SERIS is een pilot gestart met de ronde registratie toepassing op Google Glass van consultancy club Magnus. Magnus test Google Glass al een aantal maanden en zag mogelijkheden voor de beveiligingsbranche.

Met als belangrijkste doelstellingen het optimaliseren van de dienstverlening voor (potentiële) opdrachtgevers en het verbeteren van de informatievoorziening voor beveiligers is de ronde registratie toepassing ontwikkeld.

Jan van Dijk, commercieel directeur SERIS Nederland: “De ronde registratie toepassing is een uitermate geschikt hulpmiddel bij het maken van ingewikkelde controlerondes. De beveiliger weet exact wat er gecontroleerd moet worden en beschikt over alle relevante informatie op de locatie. Denk aan grote locaties waar allerlei technische controles uitgevoerd moeten worden. Of kleinere locaties waar tijdens een inbraakalarm direct de gegevens worden verstrekt vanuit de Particuliere Alarmcentrale (PAC). Google Glass zorgt dat de juiste afwikkeling en registratie kunnen plaatsvinden.”

De beveiliger krijgt via Glass instructies over zijn ronde en wat hij in welke ruimte precies moet controleren. Daarbij wordt ook vastgelegd dat de beveiliger daadwerkelijk alle stappen van de controle heeft uitgevoerd. Door de inzet van Glass kunnen beveiligers een bredere verantwoording krijgen op het gebied van safety en veiligheidstaken.

De pilot is voor SERIS dan ook geslaagd als opdrachtgevers het gevoel hebben nog meer ontzorgd te worden en beveiligers de toegevoegde waarde inzien. Ondertussen wordt er door beide partijen volop nagedacht over nog meer innovatieve oplossingen. “Magnus is een flexibele club die meedenkt en ongevraagd met goede ideeën komt. We zijn dan ook heel enthousiast over de voortgang en kijken samen al naar verdere toepassingen in het werkveld”, aldus Jan van Dijk.