SERIS vergroot haar internationale expertise op de Nederlandse beveiligingsmarkt

SERIS vergroot haar internationale expertise op de Nederlandse beveiligingsmarkt

De SERIS groep heeft een deelname van 44 procent aangekondigd in het kapitaal van AMARANTE International.

“Gezien de grote veiligheidsuitdagingen waar onze samenleving en ondernemingen vandaag voor staan, is het voor SERIS Nederland van het grootste belang om de meest innovatieve internationale expertise in huis te hebben. Het beheren van veiligheid vergt in de toekomst steeds meer internationale kennis, ook voor onze Nederlandse ondernemingen én instituten. Een optimale globale aanpak van beveiliging kan vandaag niet alleen meer door onze nationale kennis en wetenschap. Risico’s globaliseren en de criminaliteit kent haast geen grenzen meer”, aldus Aad de Vries, Algemeen Directeur SERIS Nederland.

“Vandaar dat SERIS Nederland, voor de vele ondernemingen en belangrijke nationale en internationale instituten in dit land, de best mogelijke aanpak kan bieden door haar partnership met AMARANTE International. SERIS Nederland heeft steeds geïnvesteerd in ‘veiligheidsoplossingen voor morgen’. Met deze samenwerking willen we ons nog meer voorbereiden én wapenen naar de uitdagingen voor 2020!”, vervolgt De Vries.

In haar achtjarig bestaan heeft AMARANTE International één van de meest complete technische en geografische beveiligingtools ontwikkeld. Het bedrijf is actief in meer dan twintig landen in verschillende werelddelen. Het bezit een bijzondere expertise in het uitwerken van risicoanalyses, opleidingen, beveiligingsconcepten en oplossingen voor overheidsorganisaties en bedrijven in kritische en gevaarlijke zones en landen. “De internationale expertise van AMARANTE International gekoppeld aan de bijzondere toekomstvisie van SERIS, heeft deze samenwerking bewust gemotiveerd. Hiermee benadrukt SERIS haar groeiambities op de Nederlandse markt”, besluit Aad de Vries.