Slimme en duurzame dienstverlening G4S voor gemeente Utrecht

Slimme en duurzame dienstverlening G4S voor gemeente Utrecht

G4S blijft mobiele surveillance en meldkamerdiensten leveren aan de gemeente Utrecht. Het bedrijf was al actief voor de gemeente en won onlangs een tender. Belangrijke criteria daarbij waren aanrijtijden, implementatie en het verbeteren van de luchtkwaliteit in de stad.

“De gemeente wilde zero-emissievoertuigen inzetten. In het verleden was de actieradius van 100 procent elektrische voertuigen beperkt, maar dat is met de huidige voertuigen aanzienlijk beter geworden. We hebben kritisch naar de routes gekeken en deze effici├źnter ingedeeld, zodat het gebruik van elektrische auto’s haalbaar is”, zegt Operationeel manager Patrol & Response Services in regio Utrecht Brian Willigenburg. “We waren de enige partij die volledig elektrisch rijden heeft aangeboden. Dat was een belangrijke reden voor het winnen van deze tender.”

Naast elektrische voertuigen, heeft G4S de alarm-app en het klantenportaal ge├»ntroduceerd. Hiermee heeft de gemeente Utrecht direct inzicht in het alarm en de oorzaken daarvan. En de mogelijkheid om binnen vijf minuten een alarm af te melden. Willigenburg: “Dat levert minder opvolgingen van een surveillant op, dus minder gereden kilometers in de binnenstad. Als partner kijken we met de gemeente Utrecht ook naar de oorzaken van de alarmen en adviseren we maatregelen om deze te reduceren. Het aantal alarmopvolgingen is inmiddels ruim 30 procent gedaald.”

Voor de toekomst staan nog genoeg plannen op stapel. “Op langere termijn hopen wij het aantal alarmen verder terug te dringen met slimmere technieken voor het in- en uitschakelen van alarmsystemen. Daarnaast zien we kansen voor preventieve maatregelen, zoals het instrueren van vervangende schoonmaakmedewerkers tijdens de vakantie.”