Soba start cursus radioactief security management

Soba start cursus radioactief security management

In de recent van kracht geworden ‘Uitvoeringsregeling voor stralingsbescherming EZ’ is vastgelegd dat ieder bedrijf dat een vergunning voor de opslag van radioactieve stoffen wil krijgen, onder andere dient te beschikken over een beveiligingsdeskundige en een beveiligingsplan. Soba Security Opleidingen voorziet daarom nu ook in de behoefte van beveiligingskennis voor de vergunninghouders van radioactieve stoffen.

Soba heeft speciaal voor bedrijven die werken met radioactieve stoffen, de cursus Radioactief Security Management (RSM) ontwikkeld. In deze cursus krijgen de deelnemers kennis van de beveiligingseisen ten aanzien van beheer, opslag en transport van radioactieve stoffen en leren zij een beveiligingsplan te schrijven. Na afloop van deze cursus ontvangen de cursisten een certificaat van deelname.

Soba Security Opleidingen beschikt over security experts die gedurende een groot aantal jaren beveiligingsadviezen geven aan de vitale sectoren, en op MBO en HBO niveau beveiligingscursussen verzorgen. De cursus kan gevolgd worden op één van onze cursuslocaties in De Meern, Zwolle en Vught. Bij meer dan vijf aanmeldingen per bedrijf kan de cursus ook InCompany worden gegeven.