Strategische samenwerking Vivotek en Genetec

Strategische samenwerking Vivotek en Genetec

Vivotek en Genetec hebben een strategische samenwerking gesloten voor de integratie van camera’s van Vivotek in Stratocast, de op de cloud gebaseerde videobewakingsdienst van Genetec en ondersteuning van de H.265 camera’s van de Taiwanese fabrikant in Security Center van Genetec.

Vivotek is hierdoor de eerste fabrikant van netwerkcamera’s die apparatuur integreert in Stratocast door gebruik te maken van het onlangs verschenen Cloud Link-protocol van Genetec. Met Stratocast kunnen eindgebruikers snel een betrouwbaar en eenvoudig te gebruiken videobewakingssysteem opzetten waarbij de videobeelden beveiligd worden opgeslagen in de cloud.

Dit is bijvoorbeeld een kostenefficiente oplossing voor ondernemers in het MKB. De beelden van camera’s van Vivotek kunnen via Stratocast overal ter wereld worden bekeken via een internetverbinding. De integratie is naar verwachting deze zomer afgerond. Vivotek zal dan ook een ‘Stratocast VADP package’ presenteren voor IP-camera’s van Vivotek via het Open Platform System Vivotek Application Development Platform (VADP) om snelle en naadloze systeeminstellingen te garanderen.

Momenteel is H.264, de voorloper van H.265, nog de standaard codec die wordt gebruikt door de meeste fabrikanten. Met het verschijnen van de nieuwe H.265-compatibele producten kunnen eindgebruikers profiteren van gereduceerde bandbreedte door de hogere beeldcompressie. Vivotek heeft daarom het afgelopen jaar groot ingezet op de uitrol van H.265 in de netwerkcamera’s van de fabrikant.

Copyright © 2015 Security Press/BEVEILIGING