Synergis van Genetec maakt beheer offline sloten SALTO Systems mogelijk

Synergis van Genetec maakt beheer offline sloten SALTO Systems mogelijk

Synergis, het IP-toegangscontrolesysteem van het Security Center-platform van Genetec, kan nu de stand-alone batterijgevoede sloten van SALTO Systems beheren dankzij ondersteuning van de SALTO Virtual Network-technologie.

Gebruikers van Synergis kunnen hierdoor kosteneffectief mechanische sloten vervangen door SALTO ‘SVN-enabled’ sloten voor het beveiligen van deuren, poorten en andere toegangen waarvoor het tot dusver niet rendabel genoeg was hen te koppelen met het netwerk via bedrade of draadloze sloten.

Door toepassing van RFID (Radio Frequency Identification) technologie communiceren de SALTO SVN stand-alone sloten (zoals elektronische cilinders en sloten van lockers) met een centrale server via een smart data-on-card systeem als hun netwerk. Alle toegangsdata wordt opgeslagen op en gedistribueerd via de keycard. Door het aanbieden van deze keycard aan een offline stand-alone deur, slot, kast of serverrack, worden niet alleen de toegangsrechten voor dat slot gecontroleerd, maar dankzij de tweeweg communicatie wordt ook data zoals toegangsrechten, informatie van een zwarte lijst of de batterijstatus teruggeschreven op de kaart. De keycard verzendt deze informatie terug naar Synergis via online wandlezers die informatie kunnen updaten en ontvangen van kaarten op elk tijdstip en locatie in het gebouw.

Tot de reeks sloten van SALTO die SVN ondersteunen horen de kosteneffectieve XS4 reeks escutcheons, elektronische cilinders en het volledige SALTO-platform. Door gebruik te maken van een SALTO SVN-systeem hoeven klanten sloten niet meer te vervangen als bijvoorbeeld mechanische sleutels zijn verloren of gestolen. Dankzij de naadloze integratie met Synergis kunnen toegangskaarten en sloten op afstand worden geupdated, beperkt in hun toegangsrechten of verwijderd uit het systeem.

Meer informatie is te vinden op www.genetec.com/solutions/all-products/synergis/synergis-access-control-hardware/salto-electronic-locks.