Trigion Brand- en beveiligingstechniek verkoopt Trigion Safety Opleidingen

Trigion Brand- en beveiligingstechniek verkoopt Trigion Safety Opleidingen

Instituut voor Veiligheid & Milieu (IVM) heeft eind juni alle activiteiten van Trigion Safety Opleidingen (TSO), een onderdeel van Trigion Brand- en Beveiligingstechniek, overgenomen.

TSO biedt een breed pakket aan training en advies op het gebied van (brand)veiligheid. Vanuit de locatie in Woerden bedient zij landelijk opdrachtgevers en heeft daarbij een sterke focus op de Randstad. Kenmerkend is het mobiele concept waarbij trainingen op locatie van opdrachtgevers worden verzorgd.

De markt waarin TSO actief is kenmerkt zich door consolidatieslagen, waardoor deze bedrijven veel concurrerender kunnen zijn dan TSO. Omdat daarbij de opleidingsbranche geen onderdeel is van de core business van Facilicom, is besloten TSO te verkopen aan een externe partij. Expliciet is gekeken of deze aansluit bij de cultuur van dit bedrijfsonderdeel.

Met deze overname verankert IVM haar activiteiten in de Randstad en versterkt haar landelijke beschikbaarheid aan adviesdiensten en veiligheidstrainingen. IVM is specialist in arbeidsveiligheid, bedrijfshulpverlening en crisismanagement voor bedrijfsleven, industrie en overheid.

IVM staat voor praktijkgericht trainen en maakt trainingen effectief en efficiƫnt door taakgericht trainen, aansluitend bij de werkprocessen van het bedrijf. Dat doet IVM door klassikale trainingen aangevuld met een sterk online leeraanbod. Met de overname beschikt IVM over een interessante aanvulling op de praktijk trainingscentra: een mobiele trainingsunit waarin deelnemers op de eigen locatie trainen met behulp van digitale simulatie en gamification technieken.

Dit geeft nieuwe mogelijkheden voor maatwerk en diversificatie in scenariogericht oefenen. Daarbij is het een duurzame oplossing ten opzichte van traditionele brandoefening. De diensten van TSO worden, onder naam van IVM, voortgezet vanuit de bestaande locatie in Woerden.