Unica neemt Bavak Security Group over

Unica neemt Bavak Security Group over

Unica neemt Bavak Security Group over van investeerder OxGreenfield. Bavak is specialist in perimeterbeveiliging, gebouwbeveiliging en specifieke defensie security. Het richt zich als systeemintegrator van beveiligingsoplossingen op het topsegment van het bedrijfsleven en overheid.

Bavak heeft opdrachtgevers die opereren in de vitale infrastructuur zoals datacenters, lucht- en zeehavens, ministeries en nutsbedrijven. Het bedrijf opereert hoofdzakelijk in Nederland en voor circa 25 proent internationaal. Door de overname verbreedt Unica Access & Security haar portfolio en versterkt het haar marktpositie. Bavak Security Group, gevestigd in Noordwijk, heeft ruim tachtig medewerkers en realiseerde vorig jaar een omzet van 20 miljoen euro.

Integraal
De Bavak Security Group wordt onderdeel van het cluster Unica Access & Security, waarin alle dienstverlening rondom toegangsverlening en beveiliging is gebundeld. De overname is voor het cluster een verdere stap om opdrachtgevers een zo compleet mogelijk portfolio te kunnen aanbieden. Hiermee speelt Unica in op de toenemende behoefte bij opdrachtgevers om veiligheidsvraagstukken zo integraal mogelijk uit te voeren.

Binnen het cluster Access & Security zijn ook de bedrijven EAL (securitymanagement en toegangscontrole), Nsecure (marktleider op het gebied van toegang en identity management in high-end security omgevingen) en Unica Smart Security (beheer en onderhoud van integrale toegangs- en beveiligingsoplossingen) actief. Daarnaast maakt ook Unica Special Security Projects, dat zich richt op beveiligingsinstallaties op locaties met het hoogste veiligheidsniveau, hiervan onderdeel uit.

John Quist, CEO van Unica, licht toe: “Als regisseur van technologische oplossingen in de gebouwde omgeving zien wij het belang van veiligheid verder toenemen. Met de overname van Bavak zetten wij een verdere stap in het aanbieden van de volledige access & security keten. Opdrachtgevers van Bavak kunnen profiteren van de sterke positie en expertise die wij op veel terreinen in huis hebben. De cultuur van Bavak, dat van oorsprong ook een familiebedrijf is, past bovendien uitstekend bij Unica. Dat geldt ook voor de strategische fit als specialist in de internationale high-end beveiligingsmarkt.”

Bredere dienstverlening
Als onderdeel van de Unica-organisatie wil Bavak een bredere dienstverlening aanbieden aan haar klanten. Ook het delen van specialistische kennis biedt verdere groeikansen. Onder meer de integratie van clouddiensten en kennis van remote dienstverlening vanuit Unica Access & Security biedt het bedrijf nieuwe mogelijkheden.

Jasper Weijman, CEO van Bavak Security Group: “Bavak‚Äôs specialistische kennis in de internationale high-end beveiligingsmarkt sluit perfect aan bij de brede technologische capaciteiten van Unica, dat al een duidelijk profiel in het security segment heeft. In deze sterke combinatie kunnen we, vanuit een overeenkomstig DNA, gezamenlijk klanten bedienen met een nog breder dienstenpalet. Het delen van specialistische kennis is een uitstekende basis voor deze volgende stap naar verdere groei.”

De directie van Bavak Security Group blijft verbonden aan het bedrijf dat gevestigd blijft in het bestaande pand in Noordwijk. Bavak zal vanwege de herkenbaarheid en reputatie onder de bestaande naam blijven opereren.

Foto: John Quist, CEO van Unica en Jasper Weijman, CEO van Bavak Security Group.