Van Puijenbroek Textiel is voortaan ‘Koninklijk’

Van Puijenbroek Textiel is voortaan ‘Koninklijk’

Van Puijenbroek Textiel mag zich voortaan ‘Koninklijke Van Puijenbroek Textiel’ noemen. Commissaris van de Koning van Noord-Brabant, Wim van de Donk, heeft het predicaat tijdens de viering van het 150-jarig jubileum namens Koning Willem Alexander uitgereikt. “Dit is de kroon op ons 150-jarig bestaan”, aldus directielid Rob Kwaspen. “Wij zijn heel trots op de toekenning van het predicaat en verwachten dat het ons zal helpen om onze kwaliteit te onderstrepen.”

Koninklijke Van Puijenbroek Textiel is een toonaangevende speler op de internationale markt voor professionele bedrijfs-, werk- en veiligheidskleding. De wortels van het bedrijf liggen in Goirle, waar Hendrik van Puijenbroek met een startkapitaal van 1500 gulden en een opslagplaats van een paar vierkante meter startte als linnenkoopman. Het familiebedrijf groeide al snel uit tot een machinale katoen- en linnenweverij. Vandaag de dag is Koninklijke Van Puijenbroek een van de weinige overgebleven Brabantse textielproducenten. De onderneming telt ongeveer vierhonderd medewerkers in Nederland, Tunesiƫ en Macedoniƫ. Met de merken HaVeP en Bucofa is Van Puijenbroek Textiel marktleider in diverse internationale markten. Anna van Puijenbroek is als commercieel directeur in 2015 toegetreden tot de directie, zij is de vijfde generatie van het familiebedrijf.

Met het merk HaVeP Workwear/Protective Wear biedt het bedrijf klanten uitstekende werk- en veiligheidskleding. Het merk HaVeP is samengesteld uit de initialen van oprichter Hendrik Van Puijenbroek. De strenge eisen van overheid, opdracht- en werkgevers vertaalt HaVeP in bedrijfskleding die medewerkers optimale bescherming biedt. HaVeP kleding geeft ook aanzien: herkenbare en representatieve kleding van medewerkers versterkt de uitstraling van een bedrijf.

Bucofa Company Workwear is gespecialiseerd in functionele bedrijfskleding voor wasserijen en Corporate Identity projecten. Bucofa maakt persoonlijke collecties met een herkenbare en onderscheidende uitstraling. Hiertoe worden representatieve details met functionele en wettelijke eisen gecombineerd. Bucofa is preferred supplier van grote internationale wasserijen en staat bekend als specialist in bedrijfskleding op maat.

Koninklijk Van Puijenbroek Textiel is als een van de eerste textielbedrijven in Nederland deelnemer van de Fair Wear Foundation (FWF), die streeft naar goede arbeidsomstandigheden in de kledingproductie. In het Texperience Center zijn alle collecties terug te vinden en kunnen bezoekers video’s over de geschiedenis van de onderneming bekijken. Het is een ontmoetingsplaats die Koninklijke Van Puijenbroek openstelt voor het bedrijfsleven, overheidsinstanties en opleidingsinstituten.