VideoGuard ontvangt Platinum Partner certificaat van Bosch

VideoGuard ontvangt Platinum Partner certificaat van Bosch

Value added distributor VideoGuard heeft onlangs het Platinum Partner certificaat van Bosch Security en Safety Systems ontvangen. Om Platinum Partner te worden kijkt Bosch Security Systems onder meer naar de omzet en de groei van distributeurs, maar vooral ook naar de deskundigheid.

Bosch kijkt naar het aantal deskundige medewerkers en het niveau waarop deze zijn opgeleid. Eind vorig jaar wist VideoGuard het vereiste niveau te behalen, nadat de support-medewerkers aan de Bosch Security Academy hun ‘master level’ hadden behaald. Dat is het hoogst haalbare niveau voor Bosch-specialisten. Daarmee zijn de medewerkers er nog niet, want hun certificaat blijft maar twee jaar geldig. Het wordt niet verlengd als zij zich niet regelmatig bijscholen. Op die manier blijven zij deskundig en op de hoogte van steeds weer de nieuwste ontwikkelingen.

VideoGuard dankt de promotie tot Platinum Partner ook aan de technische ontwikkelingen die men doorvoert, zoals de naadloze integratie met het Genetec-platform. Daardoor is het bedrijf niet alleen distributiepartner van Bosch, maar ook ontwikkelingspartner. Nog zo’n innovatie is end-to-end encryptie. Die zorgt ervoor dat beelden in de camera worden versleuteld en pas weer bij weergave worden ontsleuteld. Daardoor zijn zeer veilige IP- en cloud-oplossingen te ontwikkelen.

VideoGuard en Bosch organiseren gezamenlijke trainingen en seminars om de markt vertrouwd te maken met de nieuwste innovaties. Dat is van groot belang voor de toekomst van de beveiligingssector. Bosch en VideoGuard zijn er namelijk van overtuigd dat producten steeds meer op basis van dienstencontracten verkocht zullen worden en dan is gebruik van de cloud onontbeerlijk. Het is dan wel essentieel dat camerabeelden goed beveiligd overgedragen kunnen worden en dat kan nu, mede dankzij een intensief traject van VideoGuard in samenwerking met een van de installerende partners.

Key Accountmanager Harry Schilders en system engineer Dennis Verstraete ontvingen de award uit handen van sr. manager Sales sales Nederland Gerard Otterspeer van Bosch.