Videotoezichtcentrale Huschka gecertificeerd voor Europese norm EN 50518-2019

Videotoezichtcentrale Huschka gecertificeerd voor Europese norm EN 50518-2019

De videotoezichtcentrale van de Huschka Groep is als tiende gecertificeerd voor de Europese norm EN 50518-2019. Met deze certificering voldoet Huschka aan de nieuwe Regeling particuliere beveiligingsorganisaties en recherchebureaus (RPBR).

Deze regeling richt zich sinds 1 april van dit jaar óók op videotoezichtcentrales, die videomeldingen verwerken van opdrachtgevers met intelligente bewakingscamera’s. Alle alarmcentrales in Europa ontkomen niet aan deze verplichte certificering.

Het ministerie van Justitie en Veiligheid probeert met deze certificering onder meer een wildgroei te voorkomen van bedrijfjes die deze diensten bij wijze van spreken vanaf de zolderkamer leveren zonder verklaring omtrent betrouwbaarheid. Ook moet worden voorkomen dat hulpdiensten vage videobeelden ontvangen, omdat de installateur van deze camera’s niet deskundig is. Videocontent en data moeten tevens veilig worden opgeslagen binnen een gecontroleerde omgeving gelet op privacyregelgeving en de continuïteit van de dienstverlening moet 99,9 procent geborgd zijn.

Huschka realiseert hiermee een integrale oplossing voor opdrachtgevers en prospects. Zo kunnen zij tijdens een alarmmelding meekijken met hun camera’s. Tijdens een detectie van een camera stuurt de videotoezichtcentrale een surveillant of hulpdienst aan en tijdens een daadwerkelijke inbraak worden camerabeelden doorgezet naar de meldkamer van de politie met Liveview.

Andere diensten zijn onder meer het openen van deuren voor een geautoriseerde monteur die zich bij de intercom aanmeldt in plaats van een opening door een surveillant, cameratoezicht als medewerkers alleen overwerken, Crowd Control van een schoolplein, waarna een surveillant of objectbeveiliger kan worden aangestuurd en het bedienen van slagbomen in een parkeergarage.

“Huschka is met deze certificering klaar voor de toekomst”, stelt Emill de Waal, eigenaar van de Huschka Groep. “Innovaties binnen een veiligheidsplan kunnen wij vanuit de videotoezichtcentrale remote borgen. Wij bedanken Kiwa en iedereen die ons geholpen heeft dit mooie eindresultaat te behalen.”

Foto van links naar rechts: Ard van der Steur (voorzitter Nederlands Veiligheidsbranche), Emill de Waal (eigenaar Huschka Groep) en Peter Voshol (Business Developer Kiwa).