Vijfhonderd beveiligers ingezet voor honderdste Vierdaagse Nijmegen

Vijfhonderd beveiligers ingezet voor honderdste Vierdaagse Nijmegen

Tussen 19 en 22 juli dragen vijfhonderd beveiligers van Securitas zorg voor de veiligheid rondom het parcours van de Nijmeegse Vierdaagse. Dit jaar verwacht de organisatie extra drukte. Vanwege de honderdste Vierdaagse is het aantal deelnemers eenmalig verhoogd naar vijftigduizend wandelaars.

Voor het vijfde jaar op rij verzorgt Securitas de beveiliging van de Nijmeegse Vierdaagse. Daarnaast is Securitas betrokken bij de op- en afbouw van het evenement. Het beveiligingsbedrijf houdt toezicht met de inzet van evenementenbeveiligers, mobiele camera units, mountainbike teams en hondenbegeleiders.

“Niet alleen het toegenomen aantal deelnemers stelt extra eisen aan de beveiliging van het evenement. Ook de koning is aanwezig bij de intocht. Hierdoor gaat het veiligheidsniveau omhoog. Het uitgangspunt is gastvrij, proactief, effectief en flexibel beveiligen. Wij zorgen voor de complete beveiliging van start tot finish; inclusief EHBO-posten, tribunes en de gebieden voor genodigden”, zegt Sander Haarman van Securitas Nederland.