Voorbereidingen verplichte rookmelders in volle gang

Voorbereidingen verplichte rookmelders in volle gang

Vanaf 1 juli 2022 zijn rookmelders verplicht in iedere woning in Nederland. Deze verplichting bestaat al langer voor nieuwbouwhuizen, maar de regelgeving gaat ook voor bestaande bouw gelden.

Het invoeren van deze nieuwe regel heeft als doel het redden van levens. Het is nu duidelijk dat rookmelders verplicht worden voor iedere woning. Gecertificeerde rookmelders EN 54-5 en EN 54-7 zijn de norm. Deze zijn door de instanties goedgekeurd en bieden een groot gevoel van betrouwbaarheid.

Het Jablotron brandmeldsysteem, dat wordt geleverd door PG Security Systems, biedt een moderne en betaalbare oplossing. Deze bestaat uit een centrale unit en koppelbare rookmelders. Het systeem instelbaar op detectie van hitte en brand met directe doormelding via de App en eventueel een meldkamer.

Het brandmeldsysteem heeft een luide interne sirene, is voorzien van een back-up accu en een 4G GSM communicator en functioneert volledig draadloos. Het systeem is uitbreidbaar tot vijftig rookmelders en wordt geleverd met vijf jaar volledige garantie.

Extra mogelijkheden zijn het aansluiten van CO2 (koolmonoxide) melders, waterlekkage melders, gaslekkage melders en gasklep afsluiters.

Het Jablotron brandmeldsysteem heeft als meerwaarde dat het naast een brandmeldsysteem, ook een inbraaksysteem kan zijn en daarbij als comfortabele toevoeging, een centrale hub voor alle in huis gerelateerde domotica mogelijkheden. Deze gecombineerde toepassing is makkelijk modulair uit te breiden met diverse componenten als bewegingsmelders, magneetcontacten voor bij deuren en ramen en beveiligingscamera’s, welke simpel te integreren zijn in het systeem.