Security-categorie: Brandblusmiddelen

KG_Unica_StatX

Unica Fire Safety en K&G Groep sluiten partnerschap voor Stat-X blusaerosol

Unica Fire Safety en K&G Groep hebben begin november een partnerovereenkomst gesloten voor de levering van Stat-X blusaerosol systemen. Unica wordt daarmee één van een select aantal leveranciers van Stat-X aerosol blusmiddelen in Nederland.

Lees meer ▶
Brabanthallen_DenBosch650

Bezoekersregistratie SecurityLIVE 2018 geopend

De bezoekersregistratie voor SecurityLIVE 2018 is geopend. De nieuwe vakbeurs vindt plaats op 30 en 31 mei in de Brabanthallen in Den Bosch en is kostenloos te bezoeken door beveiligingsinstallateurs en system integrators.

Lees meer ▶
Hi-Safe_LogoNEW

Hi-Safe nieuwe naam van Hi-Safe Systems

Hi-Safe is de nieuwe naam van Hi-Safe Systems. Het bedrijf heeft tevens een nieuw logo en huisstijl, waarmee de familieband en de gebundelde expertise binnen de Hertek Groep beter wordt uitgedrukt.

Lees meer ▶
C-tec_zfp

C-Tec toont uitgebreid aanbod brandbeveiliging op SSA 2015

C-Tec exposeert dit jaar voor het eerst op Safety & Security Amsterdam (SSA), dat van 22 tot en met 24 september plaatsvindt in Amsterdam RAI. Te zien zijn onder meer het XFP adresseerbare brandpaneel (1-8 lussen) van C-Tec met het nieuwe CAST-protocol en ZFP touchscreen voor de bediening. Ook nieuw is een EN54-13 conform conventioneel brandalarmsysteem.

Lees meer ▶
Sensetek_Blazecut1

SenseTek officieel importeur BlazeCut blussystemen

SenseTek is sinds enige tijd de officiële importeur van de blussystemen van BlazeCut. Deze systemen zijn geschikt voor het automatisch blussen van kleine compartimenten zoals schakel- en meterkasten, motorruimtes van voertuigen en serverracks.

Lees meer ▶
SK min def

Grote safety-opdracht voor Defensie

SK FireSafety Group, Hefas Branddetectie en Opgeleid Persoon hebben in nauwe onderlinge samenwerking de overheidsopdracht verkregen voor het preventief en correctief onderhoud van brandmeld-, ontruimingsalarm-, sprinkler-, blusgas- en noodverlichtingsinstallaties; inclusief 24/7 storingsdienst op diverse militaire objecten in Nederland.

Lees meer ▶
???????????????????????????????

Saval Safety Day

Op 25 oktober hield Saval de Safety Day, waarbij relaties een kijkje achter de schermen kregen. Er werd gesproken over duurzame (brand)veiligheid en verschillende veiligheidsopleidingen.

Lees meer ▶
Prymos spuitbus 3D duo NL

Brandblusser in spuitbusformaat

De nieuwe schuimbrandblussers van Prymos zien eruit en zijn even gemakkelijk te hanteren als een bus haarlak, maar kunnen de meest voorkomende branden in enkele seconden bestrijden, terwijl de schade voor de omgeving tot een minimum beperkt blijft.

Lees meer ▶

Samenwerking Hefas en SK FireSafety

SK FireSafety Group en Hefas Branddetectie gaan samen oplossingen leveren om mensen en gebouwen beter te beschermen tegen brand en daaraan gerelateerde calamiteiten. Door het integreren van elkaars producten en kennis kunnen de specialisten in brandbeveiliging slimmere oplossingen ontwikkelen en leveren. Deze zijn ook in kortere tijd te installeren en hebben minder onderhoud nodig. Deze intensieve samenwerking past in de strategische ontwikkeling van beide bedrijven.

Lees meer ▶

SK FireSafety Group neemt Somati Systems over

De SK FireSafety Group (SK) heeft Somati Systems uit België overgenomen. Hiermee wordt de SK Group een top 3-speler in de Benelux op het gebied van detectie-, blusgas- en sprinklersystemen. Somati Systems is gespecialiseerd op het gebied van geïntegreerde brandbeveiliging.

Lees meer ▶

Saval tekent overeenkomst met ministerie van Defensie voor levering blusmiddelen

Na een aanbestedingsperiode van zes maanden voor levering van de blusmiddelen voor het ministerie van Defensie, wist Saval de opdracht voor de levering van de poeder- en schuimblustoestellen binnen te halen tot en met 2015. Op woensdag 7 maart is onder toeziend oog van drie vertegenwoordigende personen van zowel Saval als de Defensie Materieel Organisatie van het ministerie van Defensie, de raamovereenkomst ondertekend.

Lees meer ▶

Unica breidt brandveiligheidspakket uit door REOB-erkenning

Unica Automatic Sprinkler is sinds 1 januari officieel erkend als REOB bedrijf. Dat betekent dat klanten nu ook bij Unica terecht kunnen voor het onderhoud van kleine blusmiddelen, zoals brandblussers en brandslanghaspels.

Lees meer ▶

Hugen versterkt de SK Fire & Security Group

Op 24 mei hebben Hugen en de SK Fire & Security Group overeenstemming bereikt over de overdracht van honderd procent van de aandelen van Hugen aan de SK Fire & Security Group. Hugen, gevestigd in Zevenaar, is een specialist op het gebied van brandveiligheid. Daarnaast heeft Hugen Reprocessing Company Dutch Halonbank als enige in Nederland de benodigde vergunningen voor de inname, regeneratie, opslag en hervullen van de blusstof Halon.

Lees meer ▶

Werknemers onbekend met richtlijnen brandveiligheid

Ruim eenderde van de werknemers houdt zich niet aan de richtlijnen voor brandveiligheid op het werk of is hier niet bekend mee. Dat blijkt uit onderzoek van Securitas onder ongeveer vijfhonderd respondenten. Van de ondervraagden geeft 10 procent aan dat het pand waarin zij werken brandgevaarlijk is.

Lees meer ▶

BBA overgenomen door SK Fire & Security Group

SK Fire & Security Group (SKG) heeft begin september Brandbeveiliging Alkmaar (BBA) overgenomen. De overname past in de strategie om SKG verder uit te bouwen door overnames van bedrijven in de brand- en securitysector, primair in de Benelux.

Lees meer ▶