Security-categorie: Opleidingen

Trigion_brandpreventie

Trigion Brand- en beveiligingstechniek verkoopt Trigion Safety Opleidingen

Instituut voor Veiligheid & Milieu (IVM) heeft eind juni alle activiteiten van Trigion Safety Opleidingen (TSO), een onderdeel van Trigion Brand- en Beveiligingstechniek, overgenomen.

Lees meer ▶
Soba_vrki20

SOBA start eendaagse bijscholing VRKI 2.0

Nu op 1 mei de nieuwe VRKI 2.0 is verschenen, dienen beveiligingsinstallateurs te leren werken met deze vernieuwde regeling. SOBA biedt daarom een eendaagse training die ingaat op de veranderingen en hoe de nieuwe regeling het beste in de praktijk kan worden toegepast.

Lees meer ▶
Falck_centrumNEW

Falck bouwt nieuw veiligheidscentrum voor hoog risico industrie en publieke veiligheid

Falck neemt in 2018 een nieuw trainingscentrum op de Maasvlakte in gebruik. Er wordt een internationaal toonaangevend veiligheidskenniscentrum voor publieke en industriële brandweren en de offshore, maritieme en windindustrie gerealiseerd.

Lees meer ▶
g4sveitraining_fotovang4s

G4S gaat alle BHV-opleidingen voor Defensie, Belastingdienst en DJI verzorgen

G4S is vanaf 1 januari 2017 de contractpartner voor Defensie, de Belastingdienst en de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) voor het verzorgen van alle BHV-opleidingen. Het contract heeft een looptijd van zes jaar en omvat opleidingen als BHV-basis, ploegleider, EHBO en ademlucht. G4S verzorgde voor Defensie en DJI eerder al opleidingen en opleidingen op maat. Deze maatopleidingen maken eveneens deel uit van het contract.

Lees meer ▶
DutchRisk_tekenen

DutchRisk neemt CPP activiteiten over van European Security Academy

DutchRisk heeft per 1 september de Certified Protection Professional (CPP) opleidingsactiviteiten overgenomen van European Security Academy. Dit is de eerste stap op weg naar een verdere overgang van de opleidingsactiviteiten.

Lees meer ▶
Alphatronics_SobaLR

Alphatronics breidt aanbod opleidingen uit door samenwerking met SOBA

TKH dochter Alphatronics uit Nijkerk, distributeur van elektronische beveiligingsapparatuur, heeft haar pakket security opleidingen uitgebreid. Hiertoe is een samenwerking aangegaan met SOBA Security Opleidingen.

Lees meer ▶
G4S_Brandweermetzaklamp

G4S start modulaire opleiding tot First Responder

Voor veel (petro)chemische bedrijven zonder aangewezen bedrijfsbrandweer zijn First Responders van groot belang. First Responders zijn opgeleide medewerkers binnen een organisatie die bij een calamiteit of medische hulpvraag als eerste kunnen reageren. Zij zorgen voor een verantwoorde invullen en kwaliteitsborging bij die bedrijven waarvoor een BHV-organisatie niet afdoende is, maar volgens de Wet Veiligheidsrisico’s geen verplichting is tot het hebben van een bedrijfsbrandweer.

Lees meer ▶
Securitas_safetywebshop

Securitas opent webshop met veiligheidsartikelen

Securitas heeft een webshop geopend met veiligheidsproducten. In de webshop kunnen zowel zakelijke als particuliere klanten terecht voor het bestellen van artikelen op het gebied van safety, zoals brandblussers, AED’s en BHV-hesjes. Securitas wil zich nog meer richten op safety als onderdeel van de bedrijfsveiligheid. In dat kader is tevens het aanbod van veiligheidstrainingen verbreed.

Lees meer ▶
Soba_cursus

Soba start cursus radioactief security management

In de recent van kracht geworden ‘Uitvoeringsregeling voor stralingsbescherming EZ’ is vastgelegd dat ieder bedrijf dat een vergunning voor de opslag van radioactieve stoffen wil krijgen, onder andere dient te beschikken over een beveiligingsdeskundige en een beveiligingsplan. Soba Security Opleidingen voorziet daarom nu ook in de behoefte van beveiligingskennis voor de vergunninghouders van radioactieve stoffen.

Lees meer ▶

Nieuwe Masters in veiligheidstudies

Begin februari behaalden twintig studenten hun Mastertitel in een van de veiligheidsstudies van Delft TopTech.

Lees meer ▶
SecurityProjects_oprichting

Security Projects nieuw adviesbureau in riskmanagement

De consultancy organisaties SMART Security Consultancy en SecuritySupport fuseren op 1 februari tot de nieuwe organisatie Security Projects. Sherman Bonofacio, eigenaar van SMART Security Consultancy, en Ton Vink, eigenaar van SecuritySupport, zijn in 2012 een samenwerking aangegaan inzake hun gemeenschappelijke dienstverlening riskmanagementconsultancy.

Lees meer ▶
Kenteq

Kenteq neemt examinering van CCV over

Exameninstituut Kenteq neemt vanaf 1 januari 2013 de examinering van bouwplanadviseur en preventieadviseur over van het CCV. De service blijft behouden omdat de examinator van Kenteq naar de locatie van de opleider komt. Het CCV begeleidt de overdracht.

Lees meer ▶

Agent Vi certificering bij Norbain Academy

Norbain is begonnen met het geven van Agent Vi trainingen aan de Norbain Academy. Op 12 juli hebben de eerste zes installateurs de Agent Vi certificering behaald. Agent Vi is een toonaangevend bedrijf op het gebied van video analyse software en heeft de softwarepakketten Vi-Search en Vi-System ontwikkeld. Met Vi-Search kunnen videobeelden doorzocht worden op basis van verschillende definities zoals cross-line detection, movement in zone, crowding, tailgating en traffic congestion.

Lees meer ▶

G4S neemt opleidingsinstituut Protekt over

G4S en Arbo Unie hebben op 10 juli overeenstemming bereikt over de overname van Protekt. Protekt is sinds 2000 actief als opleidingsinstituut in bedrijfshulpverlening, veiligheid en gezond werken. Deze dienstverlening past niet meer binnen de kernactiviteiten van Arbo Unie en daarom is de keuze gemaakt om Protekt onder te brengen bij een specialist op dit gebied. De activiteiten en de kwaliteitsstandaarden van Protekt sluiten naadloos aan op de ambitie van G4S om haar aanbod en positie op het gebied van veiligheidstrainingen in Nederland verder te versterken.

Lees meer ▶

80e post hbo cursus DHM Security Management

Op 14 september 2012 start de tachtigste post hbo cursus DHM Security Management. Meer informatie is te vinden op de website van DHM: www.dhm.nl.

Lees meer ▶