AON Nederland winnaar Hoffmann Cyber Security Award 2015

AON Nederland winnaar Hoffmann Cyber Security Award 2015

AON Nederland heeft dinsdag de Hoffmann Cyber Security Award 2015 gewonnen. De verzekeringsmakelaar heeft de prijs te danken aan een uitgebreid awarenessprogramma dat is gericht op cybersecurity.

Op dit gebied onderscheidt AON Nederland zich volgens de jury onder meer met de uitgebreide aandacht die het heeft voor internationale samenwerking op het gebied van cybersecurity. Andere genomineerden waren Werson met een methodiek ter verbetering van de menselijke component van cyber security en de Haagse Hogeschool met een awarenessprogramma.

De winnaar van de Hoffmann Cyber Security Award werd bekendgemaakt tijdens de Hoffmann Cyber Security Xperience, een event dat helemaal in het teken stond van de ontwikkelingen op het gebied van cybercriminaliteit en cybersecurity. De award wordt jaarlijks uitgereikt aan een individu of organisatie die op actieve en/of innovatieve wijze de aandacht weet te richten op de risico’s van cybercriminaliteit en de aanpak daarvan. De award bestaat uit een glazen bokaal, een ambassadeurschap ‘publieke awareness’ en een opleidingscheque, ter beschikking gesteld door de Security Academy.

Mark Buningh, teamleider Cyber bij AON NL te Rotterdam, was namens AON NL aanwezig om de prijzen in ontvangst te nemen. De jury, bestaande uit Rick Strijbos (Security Academy), Mark van Staalduinen (TNO), Timo Schipperen (Amphia Ziekenhuis en winnaar Cyber Security Award 2014) en Richard Franken (Directeur Hoffmann Bedrijfsrecherche), heeft de cybersecurityprogramma’s van de genomineerden uitvoerig bestudeerd en beoordeeld. Dat gebeurde op het gebied van compleetheid, nieuwe initiatieven, originaliteit en de organisatie en borging van awarenessprogramma’s. De genomineerden van dit jaar waren AON NL, Haagse Hogeschool en Werson B.V.