Apollo Site Management Solution van Keyprocessor in bewonersgarage Ymere

Apollo Site Management Solution van Keyprocessor in bewonersgarage Ymere

Bij het onderhouden en beheren van parkeergarages komt veel kijken. Veiligheid en comfort voor gebruikers is essentieel, maar tegelijkertijd is efficiency belangrijk. De bewonersgarages van Ymere worden beheerd door Parking + Protection, onderdeel van Interparking. Om de garage op afstand te kunnen monitoren en de toegang elektronisch te kunnen regelen, is onlangs een project uitgevoerd met de Apollo Site Management Solution van Keyprocessor in de Bomentuingarage in Amsterdam Nieuw-West.

De toepassing bestaat uit toegangscontrole voor de bewoners op de garagedeur en kan uitgebreid worden met lezers op de loopdeuren. Daarbij is goed nagedacht over het gebruiksgemak. De bewoners beschikken over een pas die door een lange afstandslezer wordt herkend, zodat de garagedeur automatisch open gaat als zij komen aanrijden.

Behalve gemak is ook veiligheid belangrijk. Daarom wordt het geheel ondersteund met camerabeelden en audio-ondersteuning middels het bestaande intercomsysteem. Het beheer vindt plaats vanuit de meldkamer van Parking + Protection te Rotterdam waar in geval van een incident ook de mogelijkheid bestaat om de camerabeelden terug te kijken.

De installatie is gerealiseerd door huisinstallateur en Keyprocessor business partner Klik Elektrotechniek uit Amsterdam. De Apollo oplossing is door Keyprocessor voorgeprogrammeerd en geassembleerd aangeleverd, zodat het installeren op locatie ‘plug & play’ kon gebeuren.