Axis introduceert drie manieren om forensisch zoeken te versnellen

Axis introduceert drie manieren om forensisch zoeken te versnellen

Axis stelt wereldwijd drie integraties beschikbaar die metadata van Axis-apparaten gebruiken om forensisch zoeken in videomanagementsystemen Milestone XProtect en Siemens Siveillance mogelijk te maken.

Elk van de integraties stroomlijnt het zoeken naar objecten of gebeurtenissen in een scène met behulp van metadata die worden verzonden vanaf Axis-apparaten. Onderzoekers kunnen een enkel incident lokaliseren uit archieven van videobeelden, waardoor de analysetijd wordt teruggebracht van uren naar minuten of seconden.

De drie forensische zoekintegraties zijn AXIS Optimizer forensisch zoeken, gebaseerd op metadata over beweging van objecten in een scène; AXIS Optimizer forensisch zoeken, met behulp van metadata voor objectclassificatie van AXIS Object Analytics en ONVIF Profil M open objectclassificatie, met behulp van metadata van AXIS Object Analytics. De eerste twee integraties zijn wereldwijd beschikbaar via AXIS Optimizer.

De op beweging gebaseerde integratie maakt het mogelijk om beelden te zoeken op basis van bewegende objecten, personen en gebeurtenissen in een scène. Het is bij uitstek geschikt voor onderzoeken die beginnen met weinig aanknopingspunten, bijvoorbeeld wanneer het enige bekende detail de locatie van een incident is.

De op objectclassificatie gebaseerde integratie via AXIS Optimizer is geschikt voor zoekopdrachten met een breder scala aan bekende details over objecten of personen in een scène. Op basis van metadata die zijn gegenereerd in Axis-camera’s met Deep Learning Processing Units (DLPU), kan een groep pixels objecten specifieker classificeren op basis van meer verfijnde beschrijvingstypen of attributen. Denk hierbij aan een bepaald type voertuig (zoals een auto, vrachtwagen of fiets).

Het ONVIF Profil M-aanbod is beschikbaar als native integratie binnen Centralized Search for Milestone en Siemens Siveillance. Het is uitgebracht in juni 2021 en is gebaseerd op AXIS OS 10.6 en wordt dus ondersteund door een breed en groeiend assortiment Axis-producten. Het maakt gestandaardiseerde streaming van metadata en het verzenden van gebeurtenissen mogelijk vanuit vanuit edge-gebaseerde analyticstoepassingen in een ‘best-of-breed’ bewakingssysteem van meerdere leveranciers.