Axis-producten compatibel met ONVIF Profile M voor eenvoudigere integratie van metadata

Axis-producten compatibel met ONVIF Profile M voor eenvoudigere integratie van metadata

Axis kondigt aan dat een selectie van zijn camera’s nu ONVIF Profile M-conform is. Dit maakt gestandaardiseerde streaming van metadata mogelijk, evenals het verzenden van gebeurtenissen vanuit edge-gebaseerde analyticstoepassingen in een ‘best-of-breed’ bewakingssysteem van meerdere leveranciers.

De compatibiliteit met Profile M vereenvoudigt de integratie van metadata en gebeurtenissen met ONVIF Profile M-conforme clients, zoals video management software en -services. Profile M-conforme clients op de markt kunnen dan metadata opvragen, filteren en ontvangen om automatische reacties te triggeren en belangrijk beeldmateriaal efficiënt op te slaan en te doorzoeken.

De eerste lijst met Profile M-conforme producten van Axis ondersteunt de detectie en classificatie van mensen en voertuigen van AXIS Object Analytics. De lijst wordt in de toekomst uitgebreid met meer apparaten en ondersteunt een verscheidenheid aan metadata van Axis-analyticstoepassingen.

Profile M is het nieuwste ONVIF-profiel dat door Axis-producten wordt ondersteund. Andere ondersteunde ONVIF-profielen zijn onder meer Profiles A en C voor toegangscontroleproducten en Profiles G, S en T voor videoproducten.

De toevoeging van Profile M maakt het voor system integrators en eindgebruikers eenvoudiger om Axis-producten te gebruiken met andere ONVIF-conforme clients in een breed scala aan toepassingen voor beveiliging en veiligheid, operationele efficiëntie en slim gebouwbeheer.