Axis verbetert beveiliging met multifactorauthenticatie

Axis verbetert beveiliging met multifactorauthenticatie

Axis Communications maakt zijn software nog veiliger door de implementatie van multifactorauthenticatie (MFA). Deze beveiligingsmethode vereist meerdere factoren om de identiteit van een gebruiker te verifiëren.

Het voegt een extra verificatielaag toe om de identiteit van de gebruiker te garanderen en maakt ongeautoriseerde toegang tot een account moeilijker. Axis introduceert nu de mogelijkheid om MFA voor alle MyAxis-accounts in te schakelen.

Beveiligingsproducten zoals netwerkcamera’s en videomanagementsystemen zijn zo veilig als hun gebruikersauthenticatieprocedures. MFA is dan ook één van de meest effectieve methoden om de beveiliging te vergroten. Het is een beproefde methode om cybercriminaliteit tegen te gaan omdat het de meeste phishing-pogingen en gerichte aanvallen voorkomt.

Gebruikers maken een MyAxis-account aan of loggen in op hun bestaande account. Via de settings kan MFA worden aangezet. Er wordt ter verificatie een e-mail verzonden naar het e-mailadres waarmee het account is geregistreerd. De aanmeldingsprocedure wordt voltooid middels de knop ‘Authenticate’.

Klik hier voor meer informatie.