Bosch Building Technologies neemt Protec Fire and Security Group over

Bosch Building Technologies neemt Protec Fire and Security Group over

Bosch Building Technologies wil Protec Fire and Security Group overnemen, dat is gespecialiseerd in branddetectie- en beveiligingstechnologie. De overeenkomsten werden door Bosch en Protec ondertekend op 22 oktober.

Protec heeft 1100 werknemers in dienst en negen Europese vestigingen in het Verenigd Koninkrijk en Nederland. Het bedrijf realiseerde een omzet van ongeveer 142 miljoen euro in het fiscale jaar 2021 volgens voorlopige cijfers. “Met de overname van Protec wil Bosch Building Technologies zijn activiteiten uitbreiden en verder groeien op de Europese markt”, zegt Thomas Quante, president van Bosch Building Technologies. De overname is onder voorbehoud van goedkeuring door de mededingingsautoriteiten.

Protec is één van de toonaangevende systeemintegratoren voor branddetectieen beveiligingstechnologie in het Verenigd Koninkrijk. De Europese activiteiten van Bosch Building Technologies als systeemintegrator bevinden zich momenteel in Duitsland en Nederland. Daarnaast is de Bosch-divisie ook actief als systeemintegrator in de Verenigde Staten en Azië.

“Met haar marktaanwezigheid in het Verenigd Koninkrijk is Protec een ideale aanvulling voor Bosch Building Technologies. Samen willen we het bedrijf verder uitbreiden, voortbouwend op het sterke merk Protec met een innovatief producten dienstenaanbod, het zeer ervaren management dat zich inzet voor de onderneming, en de werknemers die beschikken over diepgaande branchekennis en een hoog niveau van klantenservice”, aldus Quante.

Protec Fire and Security Group Ltd is opgericht in 1968. “Met Bosch hebben we een geweldige partner gevonden die onze geschiedenis, merk en buitengewone team waardeert. Ik geloof dat deze samenwerking grote kansen biedt voor ons bedrijf en onze werknemers, en leidt tot een succesvolle toekomst”, zegt Barrie Russell, oprichter en voorzitter van Protec Fire and Security Group Ltd. De diensten en producten van het bedrijf worden in tal van sectoren gebruikt, bijvoorbeeld in de industrie, op luchthavens en treinstations.

Naast het Verenigd Koninkrijk is ook Nederland een belangrijke markt voor Protec, goed voor het grootste deel van de overzeese omzet. Hier is het bedrijf voornamelijk actief onder de merknaam Hacousto Protec. “Op de Nederlandse markt is Protec met zijn complementaire klanten- en competentiestructuur een uitstekende uitbreiding van de huidige activiteiten van Bosch Building Technologies. De overname zal onze gezamenlijke marktpositie in de sector beveiligingstechnologie en branddetectie aanzienlijk versterken, een breder serviceaanbod voor onze klanten creëren en het productportfolio op het gebied
van security & life safety uitbreiden”, voegt Quante toe.

Protec heeft vijf verkooplocaties in het Verenigd Koninkrijk naast het hoofdkantoor met een aangesloten ontwikkelings- en productiecentrum in Nelson, Lancashire. Verder heeft het bedrijf drie locaties in Nederland in Berkel en Rodenrijs, Best en Amsterdam.