Bosch presenteert nieuw volledig open cameraplatform INTEOX

Bosch presenteert nieuw volledig open cameraplatform INTEOX

Bosch heeft INTEOX gepresenteerd, een nieuw en volledig open cameraplatform dat gebruikers, systeem integrators en ontwikkelaars van applicaties ongelimiteerde vrijheid biedt voor innovatie en maatwerkoplossingen.

Bosch wil met het nieuwe platform de mogelijkheden van het Internet of Things (IoT) zo maximaal mogelijk benutten. Het INTEOX cameraplatform combineert ingebouwde Intelligent Video Analytics van Bosch met hoge prestaties, een veelgebruikt open besturingssysteem (OS) en de mogelijkheid om softwareapps op een veilige wijze toe te voegen en in te zetten. Het krachtige platform ondersteunt de nieuwste technologie, waaronder ‘neural network based analytics’, een nieuwe ontwikkeling op het gebied van machine learning en Artificial Intelligence.

INTEOX geeft ontwikkelaars van apps en integratiepartners de kans om de ingebouwde intelligentie en mogelijkheden te benutten bij het ontwikkelen van softwareapps. Tegelijkertijd kunnen systeem integrators hun beveiligingsoplossingen eenvoudig afstemmen op specifieke eisen van klanten door apps toe te voegen en toe te passen in INTEOX camera’s.

De opzet van een open platform heeft zich inmiddels in de praktijk bewezen in de markt voor computers en mobiele telefoons, waar software en apps een integraal onderdeel van het dagelijkse leven zijn geworden. Zo bieden apps directe informatie, communicatie en verbindingen, een verhoogde arbeidsproductiviteit en worden dagelijkse werkzaamheden vereenvoudigd. Deze voordelen zijn ook beschikbaar voor bewakingscamera’s. Door gebruik van een open platform kunnen ontwikkelaars samenwerken met integrators aan oplossingen voor hun klanten.

Het INTEOX cameraplatform ondersteunt een nieuwe lijn met MIC, AUTODOME, FLEXIDOME en DINION vaste en PTZ camera’s met een open IoT-infrastructuur. Ontwikkeld door Security and Safety Things GmbH, een start-up bedrijf van Bosch, is deze IoT-infrastructuur gebaseerd op vier pijlers: een open besturingssysteem dat is gebaseerd op het Android Open Source Project en is versterkt voor extra beveiliging; een ‘application store’ met relevante informatie over apps en waar gebruiksklare apps verkrijgbaar zijn voor alle INTEOX camera’s; een webportal voor ontwikkelaars van apps en designers waar informatie en tools beschikbaar zijn voor het ontwikkelen en testen van apps; en een ‘device management portal’ met statistieken over apps en apparaten en die eenvoudig beheer biedt van apps.

De INTEOX camera’s en de IoT-infrastructuur geven ontwikkelaars van apps, systeem integrators, integratiepartners en andere marktspelers de kans om klantspecifieke apps te maken en deze eenvoudig te integreren in INTEOX camera’s. De eerste camera’s die zijn werken met het INTEOX platform komen naar verwachting vanaf juli 2020 op de markt.