Brandmeldinstallatie op afstand te beheren met Remote Fire Safety app van Bosch

Brandmeldinstallatie op afstand te beheren met Remote Fire Safety app van Bosch

Bedrijven en gebouwbeheerders kunnen op afstand de status van hun brandmeldinstallatie inzien met de Remote Fire Safety app van Bosch, dankzij de nieuwe ‘Remote Interact’ feature in het Bosch Remote Services portfolio voor brandmeldinstallaties van Bosch.

De applicatie is beschikbaar voor eindgebruikers en systeem integratoren en biedt snel inzicht in de actuele situatie op afstand. De app verstuurt pushmeldingen bij incidenten naar mobiele apparaten die werken met met iOS of Android.

Het Bosch Remote Services portfolio vereenvoudigt service- en probleemoplossende taken voor systeem integratoren. Dankzij het systeem hoeven zij minder vaak fysiek op een locatie aanwezig te zijn voor onderhoud en andere taken, waardoor efficiƫnter kan worden gewerkt.

Systeem integratoren en eindgebruikers ontvangen direct meldingen van mogelijke problemen die zich voordoen, ook als niemand aanwezig is op de locatie. Deze kunnen dan meestal op afstand worden verholpen.

‘Remote Interact’ met de app Remote Fire Safety vult de drie andere diensten aan in het Bosch Remote Services portfolio. ‘Remote Connect’ maakt verbindingen op afstand mogelijk van en naar brandmeldinstallaties van Bosch, ‘Remote Maintenance’ levert live data van brandmeldsystemen en ‘Remote Alert’ helpt eindgebruikers met informatie over incidenten zodra die zich voordoen met meldingen per e-mail of SMS.

De nieuwe Remote Fire Safety app is beschikbaar in iOS en Android en geeft heldere informatie over de status van een brandmeldinstallatie in een gebouw. Gebruikers kunnen eenvoudig inloggen via de app in plaats van de Remote Services portal. De app is kosteloos beschikbaar voor iedereen met een Remote Services licentie en is verkrijgbaar via de Apple App Store of Google Play.