CIF investeert in bewaking glasvezelnetwerk met Apollo site management oplossing van Keyprocessor

CIF investeert in bewaking glasvezelnetwerk met Apollo site management oplossing van Keyprocessor

CIF Operator voorziet alle technische ruimtes en straatkasten in het glasvezelnetwerk van bewakingssensoren en een geavanceerd toegangsbeheersysteem van Keyprocessor. Hiermee worden omgevingsfactoren zoals temperatuur en luchtvochtigheid continu in de gaten gehouden. Op afstand kan met het toegangsbeheersysteem toegang worden verleend aan de juiste medewerkers om problemen direct te verhelpen of in een vroeg stadium te voorkomen. Hierdoor kan CIF Operator de beschikbaarheid van het glasvezelnetwerk nog beter waarborgen.

CIF Operator investeert flink in het uitbreiden van het glasvezelnetwerk, met name in de plattelandsregio’s waar snel internet nog geen vanzelfsprekendheid is. Door de uitbreiding van het netwerk neemt het aantal technische ruimtes sterk toe. In combinatie met de lange afstanden in het netwerk en de verschillende partijen waarmee CIF samenwerkt, is het cruciaal om over een goed beveiligd systeem te beschikken waarmee de toegang tot deze ruimte op afstand kan worden beheerd.

Jos van der Klauw, directeur van CIF Operator: “Snel internet via een glasvezelaansluiting wordt gezien als een basisvoorziening, net als water, gas en elektra. En hoewel storingen in het glasvezelnetwerk vrijwel nooit voorkomen, hebben wij nog altijd te maken met fysieke infrastructuur. Het goed en efficiĆ«nt kunnen monitoren en beheren van onze technische ruimtes is essentieel om de beschikbaarheid van diensten te garanderen.”

Ook Gert van den Hoek, directeur van Keyprocessor, is verheugd met de 5-jarige samenwerking met CIF Operator: “Wij zijn trots om op deze manier een bijdrage te kunnen leveren aan de uitrol van glasvezel in het Nederlandse FTTH segment.”