De Groot Brandbeveiliging leverancier van AquaSys watermistinstallaties

De Groot Installatiegroep Brandbeveiliging heeft recent een contract getekend met het Oostenrijkse bedrijf Aquasys. AquaSys is de toonaangevende internationale fabrikant van onder andere hoge druk watermistsystemen voor brandbestrijdingsdoeleinden. De Groot zal deze installaties voor projecten in Nederland gaan ontwerpen, installeren en onderhouden.

Watermistsystemen hebben inmiddels een belangrijke plek veroverd op het gebied van brandbestrijding. Een voordeel van het gebruik van watermist is dat deze installaties veel minder water verbruiken dan sprinklerinstallaties, terwijl het koelend vermogen vele malen groter is. Ze zijn daarom zeer geschikt voor brandbestrijding in de zorg, industrie, tunnels, treinen en gebouwen.

AquaSys maakt uitsluitend gebruik van hogedruk-watermist waardoor micro waterdruppeltjes ontstaan (0.05 mm – 0.30 mm) met voldoende energie om volledig ruimte vullend te werken. Dankzij expansie van de kleine druppels door de temperatuur wordt zuurstof verdrongen en wordt met extreem weinig water de brandhaard optimaal gekoeld en bestreden.

Er zijn momenteel al diverse normen voor watermist systemen. Maar expertise over omstandigheden waaronder het systeem wordt toegepast en door de fabrikant gewaarborgde kennis van watermisttechnologie is het meest belangrijk om een goed certificeerbaar design te kunnen maken. Er zijn toepassingsgebieden omschreven zoals bijvoorbeeld: LH, OH1, OH2 en OH3.

Voor alle toepassingsgebieden heeft AquaSys vele vergelijkende applicaties laten testen en certificeren om te komen tot de optimale balans tussen snelle brandbestrijding en waterhoeveelheid. AquaSys beschikt over vele IBS en VDS goedkeuringen.