Eagle Eye Networks en Brivo onderdeel van Smart Building Certification-ecosysteem

Eagle Eye Networks en Brivo onderdeel van Smart Building Certification-ecosysteem

Eagle Eye Networks en Brivo hebben als eerste fysieke beveiligingsbedrijven de Smart Solution Certification doorlopen van Smart Building Certification. De bedrijven worden daarmee onderdeel van de organisatie die zich toelegt op het creëren en beheren van slimmere en efficiëntere gebouwen.

Het cloud videosurveillance platform van Eagle Eye maakt gebruik van kunstmatige intelligentie (AI) en analyses waarmee beveiligingscamera’s de primaire sensor in een gebouw kunnen worden, die letterlijk de polsslag van het gebouw kan meten en waarschuwingen kan afgeven wanneer dat nodig is. Hiermee kan het essentiële gegevens leveren om de energie-efficiëntie, veiligheid en duurzaamheid van gebouwen te optimaliseren.

De kracht van het systeem neemt exponentieel toe wanneer het wordt geïntegreerd met de cloudgebaseerde toegangscontrole van Brivo. Brivo biedt een uitgebreide productsuite met onder meer slimme readers, touchless mobiele toegang, bezoekersbeheer, bewaking van de bezettingsgraad, gezondheids- en veiligheidsfuncties, geïntegreerde videobewaking, slimme sloten en intercoms.

Eagle Eye Networks en Brivo bieden samen een AI-gebaseerde toegangscontrole en video management integratie, die gebruik maakt van machine learning technologie om de aanwezigheid van mensen te detecteren binnen een videostream en zo betere inzichten te bieden met minder handmatige inspanning.

De samenwerking tussen Smart Building Certification, Eagle Eye Networks en Brivo zal zich richten op het delen van kennis op het gebied van veiligheid, beveiliging en toegangscontrole met het ecosysteem; het informeren van de markt over hoe ‘veiligheids’-technologieën die voor meerdere toepassingen worden gebruikt, belangrijke gegevens en trends kunnen opleveren om de efficiëntie en duurzaamheid van gebouwen te verhogen; en het ondersteunen van data-gedreven transformaties in de gebouwde omgeving.

“We zijn trots dat Eagle Eye Networks en Brivo zich aansluiten bij het Smart Building Certification ecosysteem. Door gebruik te maken van de kennis en expertise van deze twee bedrijven kunnen we onze gezamenlijke inzichten en de toepasbare waarde van de certificering zelf verder ontwikkelen”, aldus Nicholas White, medeoprichter van Smart Building Certification.