Eagle Eye Networks en TechBinder werken samen aan offshore cloudvideobewaking voor maritieme sector

Eagle Eye Networks en TechBinder werken samen aan offshore cloudvideobewaking voor maritieme sector

Eagle Eye Networks en TechBinder, een technologiebedrijf dat is gespecialiseerd in het verbeteren van mens-machine-interacties, hebben een partnerschap gevormd om scheepvaartmaatschappijen te helpen hun offshore-bedrijfsactiviteiten te verbeteren met cloudvideobewaking op schepen.

De samenwerking bestaat uit een technologische integratie van het Eagle Eye Cloud video management platform met het Smart Vessel Optimizer (SVO) platform van TechBinder. Scheepvaartmaatschappijen gebruiken de SVO-prestatiedashboards en analyse-instrumenten om een gedetailleerd overzicht te krijgen van de prestaties van hun schepen. Het Eagle Eye Cloud VMS levert live beelden en data van machines en andere assets, waardoor scheepvaartmaatschappijen op afstand kunnen meekijken bij het scheepsbeheer en real-time rapporten en meldingen kunnen ontvangen.

Voor het op afstand kunnen bekijken van de videobeelden wordt gebruik gemaakt van satellieten en 4G. De beelden worden ook gedurende langere tijd bewaard op vaartuigen, voor het geval functionarissen deze later bij hun bezoek aan boord willen kunnen bekijken.

”De offshore business heeft lang geworsteld met manieren om inzicht te verkrijgen in de prestaties van schepen en zicht te hebben op mogelijke problemen wanneer de vloot op zee is”, zegt Bram van den Boom, medeoprichter van TechBinder. “De Smart Vessel Optimizer van Techbinder verzamelt allerlei gegevens en inzichten, maar het ontbrak aan real-time beelden van het schip. Door gebruik te maken van de open API (applicatieprogrammeerinterface) van Eagle Eye kunnen we innovatieve videobewaking via de cloud toevoegen aan ons platform, waarmee de service die we aanbieden aanzienlijk wordt uitgebreid.”

Volgens Rishi Lodhia, Managing Director van Eagle Eye Networks EMEA, toont deze samenwerking de voordelen aan van videobewaking in de cloud tegenover systemen op locatie. “Er is vrijwel geen industrie waarvoor het Eagle Eye Cloud VMS-platform de videobewaking en bedrijfs- of operationele intelligentie niet kan verbeteren”, aldus Lodhia. “Deze toepassing laat zien hoe video niet alleen voor beveiligingsdoeleinden kan worden gebruikt, maar ook om kleur en extra context te geven aan de gegevens die vanaf het schip worden verzameld en naar het SVO-platform van Techbinder worden overgebracht. Met de open API van Eagle Eye zijn de mogelijkheden eindeloos.”