Eagle Eye Networks introduceert connectie met meldkamers via SMC AlarmCentrale in Nederland

Eagle Eye Networks introduceert connectie met meldkamers via SMC AlarmCentrale in Nederland

Het in cloud video surveillance gespecialiseerde Eagle Eye Networks heeft een eenvoudige connectie naar monitoring centra over de hele wereld gepresenteerd. SMC AlarmCentrale biedt als eerste alarmcentrale in Nederland de Eagle Eye-integratie aan haar klanten.

“Eagle Eye Networks is steeds meer verbonden met het ecosysteem van de fysieke beveiligingsindustrie over de hele wereld. Onze eenvoudig te gebruiken Eagle Eye Video API’s zijn in staat om snel verbinding te maken met partners en zodoende het ecosysteem nog verder te verbreden. Ik ben erg blij dat we nu verbinding kunnen maken met alarmcentrales omdat ze een belangrijke rol spelen in de beveiligingsindustrie”, zegt Rishi Lodhia, Managing Director van Eagle Eye Networks in Europa. “Bovendien is het goed om te zien dat zowel de Eagle Eye Cloud VMS als Eagle Eye CameraManager camera’s worden ondersteund. Ik ben erg enthousiast over de integratie met SMC AlarmCentrale in Nederland. Ik heb er alle vertrouwen in dat er meer alarmcentrales zullen volgen aangezien ons platform gemakkelijk live kijken, afspelen, incidenten opnemen en PTZ mogelijk maakt”, vervolgt Lodhia.

“Videodienstverlening is een goede aanvulling op onze alarmcentraledienstverlening. Alarmen kunnen bijvoorbeeld snel geverifieerd worden, wat een snelle en efficiënte politie-inzet mogelijk maakt en zorgt voor meer veiligheid voor de klant. Door de samenwerking met Eagle Eye Networks kunnen we videodienstverlening nu ook via de cloud uitvoeren. Dit is een belangrijke stap richting de toekomst”, aldus André Cools, director van SMC.

De Eagle Eye Cloud VMS werkt met meer dan tweeduizend soorten camera’s, zowel analoog, IP en zelfs TVI. Klanten kunnen veelal met bestaande camera’s werken, waardoor de noodzakelijke investeringen voor nieuwe camera’s wordt geminimaliseerd. Alle Eagle Eye-producten zijn gebaseerd op de cloud, wat betekent dat er geen software hoeft te worden geïnstalleerd of geüpdatet, zelfs het resetten van camera’s op afstand is mogelijk waardoor een fysiek bezoek aan de klant om een camera opnieuw in te stellen wordt beperkt. De Eagle Eye-producten maakt het voor dealers ook mogelijk een maandelijks inkomstenmodel te creëren.

Meer informatie over het Eagle Eye Cloud Video API Developer Program is te vinden op www.een.com/solutions/video-api.