Eagle Eye Networks neemt AI-specialist Uncanny Vision over

Eagle Eye Networks neemt AI-specialist Uncanny Vision over

Eagle Eye Networks heeft Uncanny Vision overgenomen, een specialist op het gebied van kunstmatige intelligentie. Dankzij de overname kan Eagle Eye Networks AI en analyses leveren om bedrijven efficiƫnter te maken.

De overname omvat ook R&D kennis en een nieuw regionaal kantoor in Bangalore, India. “Na de evaluatie van vele AI-bedrijven zijn we in 2020 met Uncanny Vision gaan samenwerken. Het duurde niet lang voordat we tot de conclusie kwamen dat Uncanny Vision de duidelijke leider is op het gebied van surveillance AI”, zegt Dean Drako, CEO van Eagle Eye Networks. “Hun AI-technologie wordt ingezet op duizenden locaties, waaronder Fortune 500-klanten.”

De Deep Learning algoritmen van Uncanny Vision maken herkenning, identificatie en voorspelling mogelijk. Daardoor worden bedrijfsactiviteiten, klantenservice en veiligheid op locaties verbeterd. Toepassingen zijn onder andere smart parking, winkelanalyses, toegangscontrole, automatisering van tolwegen, smart cities, bewaking van geldautomaten, veiligheid van werknemers en perimeter beveiliging.

Drako: “De tools van Uncanny Vision voor het trainen, bouwen en optimaliseren van modellen en de infrastructuur voor het beheren en opslaan van trainingsdata zijn superieur. Dit is een belangrijk onderdeel dat we graag toevoegen aan het Eagle Eye Networks platform.”

Alle zestig medewerkers van Uncanny Vision blijven behouden en Eagle Eye wil het kantoor in Bangalore uitbreiden. Eagle Eye blijft de huidige klanten van Uncanny Vision ondersteunen en zal haar wereldwijde infrastructuur uitbouwen om 24/7 ondersteuning te bieden aan klanten over de hele wereld.

De medeoprichters van Uncanny Vision, Ranjith Parakkal en Navaneethan Sundaramoorthy, zijn toegetreden tot het managementteam van Eagle Eye. Parakkal: “Wij delen de visie van het Eagle Eye-team om geavanceerde, cybersecure camerabewakingsoplossingen op basis van AI en Cloud te leveren die de videobewaking voor bedrijven over de hele wereld transformeren.”