Eagle Eye Networks vergroot wereldwijde cloud infrastructuur met nieuw data centrum in Duitsland

Eagle Eye Networks vergroot wereldwijde cloud infrastructuur met nieuw data centrum in Duitsland

Eagle Eye Networks heeft de opening van een nieuw datacentrum in Duitsland aangekondigd als onderdeel van haar wereldwijde netwerk van videobeveiligingscentra. Het nieuwe datacentrum staat in Frankfurt en kan klanten uit heel Europa van dienst zijn, inclusief Duitse klanten die mede vanuit GDPR een voorkeur hebben voor dataopslag in eigen land.

Met deze aanvulling heeft Eagle Eye Networks in Europa momenteel datacentra in Groot-Brittannië, Duitsland en Nederland. Eagle Eye Networks heeft ook datacentra in Californië, Texas, Canada, Japan, India, Singapore en de Verenigde Arabische Emiraten.

De Eagle Eye Cloud Video Management Software (VMS) is het wereldwijd leidende cloud videosysteem, geschikt voor bedrijven, security integrators en particulieren. Eagle Eye’s state of the art infrastructuur is speciaal ontwikkeld voor het doorgeven, bekijken, terugkijken en opslaan van grote volumes videobeelden en wordt direct onderhouden door personeel van Eagle Eye om maximale veiligheid, beschikbaarheid en capaciteit te waarborgen.

Eagle Eye Networks wil snel groeien in de Duitse markt en toont dit onder meer door een extra datacentrum in Duitsland, alsmede door de vertaling van alle productproposities en de website www.een.com.

“Eagle Eye neemt privacy en dataveiligheid zeer hoog op”, aldus Rishi Lodhia, Eagle Eye Networks’ Managing Director EMEA. “Een extra lokaal datacentrum in Duitsland is het bewijs van onze toewijding aan de Duitse markt en te voldoen aan lokale privacywetgeving.”

Belangrijke voordelen van het Eagle Eye Cloud VMS:
- Complete Privacy Encryption. Eagle Eye Networks encrypted video recording, ook on the go, is compliant met privacywetgeving.
- Het Eagle Eye Security Camera VMS is te gebruiken met een groot aanbod van IP en analoge camera’s, wat bedrijven in staat stelt om oude systemen te koppelen aan de cloud wanneer de bestaande DVR of VMS vervangen moet worden.
- Veilige mobiele toegang. Aangezien het smartphonegebruik in vele Europese landen het traditionele laptopgebruik begint te overstijgen, is mobiele toegang belangrijk. Het Eagle Eye VMS heeft direct cyber secure toegang vanuit iOS en Android en alle browsers zoals Internet Explorer, Chrome, Safari en Firefox.