Flinke kapitaalinjectie door venture capital-investeerder voor Eagle Eye Networks

Flinke kapitaalinjectie door venture capital-investeerder voor Eagle Eye Networks

Het in cloudgebaseerde camerabeveiliging gespecialiseerde Eagle Eye Networks heeft 40 miljoen dollar opgehaald tijdens een Series E-financieringsronde van venture capital-investeerder Accel. Hiermee wil het bedrijf zijn marktpositie verder verstevigen.

Accel heeft als venture capital-investeerder onder meer geïnvesteerd in bedrijven als Facebook, Dropbox, Crowdstrike, Docusign, Slack en Spotify.

Eagle Eye maakt binnen zijn cloudplatform gebruik van kunstmatige intelligentie (AI) voor nieuwe toepassingen van camerabeveiliging en helpt wereldwijd bedrijven met het verbeteren van veiligheid, beveiliging, bedrijfsprocessen en klantenservice.

Camerabeveiliging biedt doorgaans diverse beveiligingsfuncties, waaronder bewegingsdetectie en basismogelijkheden voor gegevensanalyses. Deze systemen vergen echter stelselmatige monitoring en nauwgezette handmatige evaluaties van elk getriggerd event om aan relevante informatie te komen. Ook staat business operations analytics op basis van camerabeveiliging nog in de kinderschoenen.

“Het inzetten van AI voor een ingrijpende transformatie van camerabeveiliging biedt volop kansen”, zegt Dean Drako, oprichter en CEO van Eagle Eye Networks. “Eagle Eye Networks beschikt nu over de financiële middelen en technologie die nodig zijn om met camerabeveiliging vanuit de cloud het beheer van bedrijfs- en beveiligingsprocessen drastisch te verbeteren, net zoals elektrische en zelfrijdende auto’s voor een transformatie zorgen op het gebied van vervoer en transport.”

“Slimme cloudgebaseerde camerabeveiliging met effectieve technieken voor cybersecurity en privacybescherming zal de wereld er een stuk veiliger op maken. Denk aan de detectie van gevaarlijke objecten zoals wapens, gevaarlijk rijgedrag, overvallen en verkeersongelukken. Dit kan bedrijven ook helpen met het verbeteren van hun dienstverlening, bijvoorbeeld door wachtrijen terug te dringen, displays en winkels netjes en schoon te houden en de productkwaliteit te waarborgen”, zegt Drako.

Sameer Gandhi, partner bij Accel: “Eagle Eye Networks liet de branche zien hoe camerabeveiliging naar de cloud gebracht kan worden. AI-toepassingen zullen bijdragen aan een nieuwe golf van transformatie in deze sector. Eagle Eye bevindt zich in een koploperspositie en is daarmee in staat om dit waar te maken. Met zijn 100 procent in de cloud gebaseerde technologie is Eagle Eye als geen ander in staat om te profiteren van nieuwe doorbraken op het gebied van gegevensanalyse. De succesvolle track record van Drako bij Eagle Eye en daarvoor als oprichter van Barracuda Networks spreekt voor zichzelf.”