Integratie biometrische toegangscontrole Palm-ID Recogtech met Nedap AEOS

Integratie biometrische toegangscontrole Palm-ID Recogtech met Nedap AEOS

De technologie voor detectie van aderpatronen in handpalmen Palm-ID en Palm-ID card van Recogtech is geïntegreerd in het AEOS toegangscontrolesysteem van Nedap Security Management. Hierdoor kunnen klanten van Nedap beide technologieën gebruiken in combinatie met AEOS. De bedrijven hebben hiertoe een partnerschap gesloten.

Palm-ID werkt met de PalmSecure sensor die is ontwikkeld door Fujitsu voor betrouwbare detectie van aderpatronen in handpalmen. Deze technologie is volledig geïntegreerd in AEOS. “Palm-ID is ontwikkeld voor omgevingen met een hoog beveiligingsniveau. Het systeem heeft een hoge verwerkingssnelheid, een zeer lage foutmarge en kan worden gebruikt door grote aantallen mensen”, aldus Eduard de Knegt, directeur van Recogtech.

De Palm-ID oplossing van Recogtech is sinds kort ook beschikbaar voor toepassing op ‘smart cards’ die geschikt zijn voor lezers die werken met de Mifare Desfire (EV1) technologie. Dit systeem maakt geen verbinding met het netwerk of een database. De biometrische data wordt weggeschreven op de kaart en het systeem werkt volledig standalone. Zodra de kaart bij de lezer wordt aangeboden, verifieert de sensor de opgeslagen biometrische data op de kaart. Bij een succesvolle vergelijking wordt het kaartnummer doorgestuurd naar de AEOS-controller.