Interseco heet sinds 1 juli Pinkerton

Interseco heet sinds 1 juli Pinkerton

De Haagse burgemeester Jozias van Aartsen heeft dinsdag samen met de Global CEO van Pinkerton, Jack Zahran, het Pinkerton logo onthuld op het kantoor van Interseco aan de Leidsestraatweg in Den Haag. Interseco heet sinds 1 juli Pinkerton. Deze cosmetische operatie was het sluitstuk van een samenwerking die al meer dan een jaar geleden werd ingezet.

Pinkerton zocht een goede locatie voor een hoofdkantoor voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika en Interseco zocht een internationale samenwerkingspartner om aan de toenemende vraag naar internationale dienstverlening op het gebied van risicomanagement, safety & security, intelligence & information services, rechercheonderzoeken en persoonsbeveiliging te kunnen voldoen. De keuze voor Den Haag was volgens Jack Zahran niet moeilijk: “Den Haag is de stad voor internationale vrede en recht. Pinkerton opereert in de sector veiligheid en risicomanagement. Het leek dan ook logisch om voor deze stad te kiezen.”

Burgemeester Van Aartsen juichte de beslissing van Pinkerton toe: “The Hague Security Delta ontwikkelt zich tot het toonaangevende veiligheidscluster van Europa. Multinationals zoals Pinkerton zijn daarbij onmisbaar.”

In Nederland is Interseco een gevestigde naam op het gebied van risicomanagement, beveiliging en recherche en al ruim 26 jaar actief voor multinationals, MKB, financiële instellingen, overheden, not-for-profit organisaties en particulieren. Daar wordt de 160 jaar geschiedenis, kennis en ervaring van Pinkerton als wereldwijd marktleider aan toegevoegd. De dienstverlening van beide organisaties kenmerkt zich door de holistische benadering. Van totaalbeeld naar specifieke oplossingen. Vanaf 1 juli gaat Interseco door onder de naam Pinkerton.

Met het nieuwe EMEA-hoofdkantoor in Den Haag en eigen kantoren in Londen, Praag en Dubai kan Pinkerton haar cliënten in Europa, het Midden-Oosten en Afrika nog beter van dienst zijn. “Alleen al het terugbrengen van de tijdverschillen tussen de landen waarin wij zelf zitten en waar onze cliënten opereren, levert direct voordeel op voor de kwaliteit van dienstverlening”, aldus Gert-Jan Schol, Vice President van Pinkerton EMEA.

Pinkerton kent een rijke historie. Zo is Pinkerton de voorloper geweest van de US Secret Service. In 1850 richtte Allan Pinkerton de Pinkerton National Detective Agency op. Met vestigingen in meer dan honderd landen is Pinkerton wereldwijd marktleider op het gebied van risicomanagement, safety & security, crisismanagement, intelligence & information services, rechercheonderzoeken, merk- en intelligente eigendomsbescherming en persoonsbeveiliging.