Keyprocessor beveiligt nieuwbouw Amphia ziekenhuis Breda

Keyprocessor beveiligt nieuwbouw Amphia ziekenhuis Breda

Het Amphia ziekenhuis in Breda wordt ingrijpend gerenoveerd en wordt tevens flink uitgebreid. Zo wordt nieuwbouw gerealiseerd met een oppervlakte van 76.000 vierkante meter. Deze wordt met een tunnel van 250 meter verbonden met het bestaande gebouw. Na afronding van het project zullen er dagelijks duizenden medewerkers en bezoekers van het ziekenhuis gebruik maken. Keyprocessor levert onder meer het toegangscontrolesysteem voor de nieuwbouw van het ziekenhuis.

In het bestaande ziekenhuis wordt al gebruik gemaakt van de Security Management oplossingen van Keyprocessor. In december heeft Amphia de opdracht verleend om de nieuwbouw in te richten met de laatste technologie. Vanuit Consortium Four Care verrichten ENGIE Services en Unica het installatiewerk en Keyprocessor levert alle benodigde beveiligingscomponenten, inclusief projectbegeleiding.

Een projectteam van Keyprocessor gaat aan de slag met een connectie tussen de oud- en nieuwbouw, zodat er voor alle locaties één centraal systeem ontstaat. Door iWork en iVisit modules toe te voegen, kunnen er vanuit het HRM-systeem op basis van het functiehuis toegangsprofielen worden gemaakt. De toegangsrechten worden vervolgens automatisch toegekend in iProtect.

Het implementeren van deze nieuwe autorisatiewijze is een flinke uitdaging binnen een operationeel ziekenhuis met bijna zesduizend personeelsleden. Daarom wordt de facility manager bij het configureren van de nieuwe toegangsprofielen ondersteund door een consultant van Keyprocessor. De Afdeling Vastgoed & Techniek wordt tijdens het traject bijgestaan door een Project Engineer van Keyprocessor.

Het nieuwe gebouw wordt naar verwachting eind 2019 in gebruik genomen.