Modewinkel Moods of Norway rolt wereldwijd RFID-labels uit van Checkpoint Systems

Checkpoint Systems rolt wereldwijd zijn RFID-labels uit bij de modeketen Moods of Norway. Deze retailer, met winkels in Noorwegen, de VS en Zweden, versnelt dankzij RFID zijn volledige identificatieproces. Daarnaast wordt het mogelijk de kledingstukken door de gehele keten te volgen, van de bron tot de winkel.

Moods of Norway vergroot op die manier de beschikbaarheid van zijn artikelen zodat klanten altijd vinden wat ze zoeken. Omnichannel retailing wordt hierdoor vereenvoudigd. Zo was 90 procent van de lente/zomer 2015 collectie reeds voorzien van een RFID-label.

Moods of Norway implementeerde RFID al in 2014 in zijn winkels in Noorwegen en Zweden. Behalve in de winkels zelf, gebruikt Moods of Norway RFID voor omnichannel online bestellingen. Ongeveer 20 procent van de online bestellingen wordt geleverd vanuit de winkelvestigingen.

Moods of Norway gebruikt de Zephyr 2 RFID labels van Checkpoint voor alle producten. Het gaat hierbij om een premium RFID label van de nieuwe RFID labelrange. Moods of Norway gebruikt hetzelfde label wereldwijd in meerdere categorieƫn en stroomlijnt zo ook de antidiefstal bronbeveiliging.

Labelen aan de bron zorgt ervoor dat het beveiligingsproces niet langer een intensief handmatig proces is in de winkel. Dat gebeurt voortaan centraal tijdens het productieproces. Het winkelpersoneel hoeft zelf geen labels meer aan te brengen. De moderetailer gebruikt het e-commerceplatform Check-Net van Checkpoint Systems om de gehele modecollectie aan de bron te labelen. Check-Net vereenvoudigt het volledige bestelproces van de productie van de RFID labels tot het verschepen van de goederen naar de verkooplocaties.

Veel van de Checkpoint servicepoints, die meestal gevestigd zijn in de productielanden van de kledingretailers, hebben een uniek systeem dat acht keer sneller is dan de klassieke thermische transfer RFID printers. Ze zijn nauwkeuriger (99,9 procent) en bieden een betere kwaliteit. Dat maakt het identificatieprogramma van Checkpoint geschikt voor retailers die wereldwijd actief zijn en een groot aantal labels nodig hebben voor hun producten en winkels over de hele wereld. Moods of Norway kan via Check-Net in realtime nagaan wat de status is van een bestelling: wanneer werden de labels geprint, opgepikt door een koerier en verstuurd naar de fabrikant.