Nauta ontvangt certificaat voor eerste goedgekeurde autokluis

Nauta ontvangt certificaat voor eerste goedgekeurde autokluis

Nauta Security Storage heeft afgelopen maand het certificaat ontvangen voor de eerste in Nederland goedgekeurde autokluis. Het certificaat werd uitgereikt door KIWA SCM in aanwezigheid van de Landelijk Project Coördinator auto-inbraken, medewerkers van de Stichting Aanpak Voertuig Criminaliteit, politiemedewerkers en medewerkers van het Verzekeringsbureau Voertuigcriminaliteit.

De certificerende instantie is KIWA SCM en de testen op het product zijn uitgevoerd door TNO Homologations. Het certificaat is afgegeven voor een samengesteld product dat bestaat uit een braakwerende kluis met geselecteerd bevestigingsmateriaal. De testen zijn zowel op de kluis als op het bevestigingsmateriaal uitgevoerd. Voor bevestiging is gekozen voor een universeel concept, waarbij de kluis in elke auto te plaatsen is en bij wisseling van voertuigen eenvoudig kan worden overgebouwd.

Qua grootte biedt de autokluis de mogelijkheid om laptops en andere goederen op te bergen. Met het product wordt een stap voorwaarts gemaakt om het aantal auto-inbraken en de daaraan gerelateerde schades terug te brengen. De goedgekeurde autokluizen zijn te herkennen aan de goedkeuringssticker.