Nominaties Hoffmann Cyber Security Award voor beste cybersecurity-aanpak

Nominaties Hoffmann Cyber Security Award voor beste cybersecurity-aanpak

De nominaties voor de Hoffmann Cyber Security Award zijn bekend. Deze award wordt verstrekt aan diegene die de aandacht weet te richten op het risico van cybercriminaliteit en de aanpak daarvan. Op 9 oktober 2013 reikt Hoffmann de award uit aan de kandidaat die de beste aanpak voor cybersecurity heeft (bedacht). De award is samen met TNO tot stand gekomen en bestaat uit een glazen bokaal, ambassadeurschap ‘publieke awareness’ en een geldbedrag.

De genomineerden zijn (in willekeurige volgorde):

RPC/KvK De hacker vertelt:
Omdat de beste expert de ervaringsdeskundige is, heeft de KvK regionale bijeenkomsten georganiseerd voor ondernemers, waarbij een hacker vertelt over cybercriminaliteit en cybersecurity. Doel van de bijeenkomsten was het informeren van de toehoorders over de risico’s en de zin en onzin van een firewall. Zo werden er tips aangereikt over hoe men zich goed verzekert voor het geval het toch een keer mis gaat en tricks waarmee ondernemers zelfstandig al ver kunnen komen in de digitale beveiliging van de bedrijfsvoering. Dit project is een samenwerking tussen de Regionale Platforms Criminaliteitsbeheersing (RPC) en de KvK.

Mevrouw C. Brouwer Phishing-mails verbannen? Neem er een voorbeeld aan!
Dit plan verkeert nog in de ideefase. Doelstelling van dit project is het waarschuwen van e-mailgebruikers door middel van het proactief versturen van alertmails die de ontvangers waarschuwen voor phishing-mails.

Schiphol Group Awareness campagne Cybersecurity:
De campagne is opgezet om alle medewerkers van Schiphol (> 2000) meer bewust te maken van de gevaren die zich voordoen van het werken in een digitale omgeving en de maatregelen om cybersecurity te bevorderen, zowel in de Schipholomgeving als in de privéomgeving.

De jury, bestaat uit: Harm van Dijk, Senior Corporate Security Officer bij ING en VBN Securitymanager van het Jaar, Robin de Haas, Senior Business Developer Cyber Security bij TNO en de Voorzitter van de jury is Bas de Vogel, Unitmanager ICT-Security van Hoffmann Bedrijfsrecherche BV.