NVD Beveiligingsgroep, OHBU en PMIJ ondertekenen convenant

NVD Beveiligingsgroep, OHBU en PMIJ ondertekenen convenant

NVD Beveiligingsgroep, OHBU (Ondernemersvereniging Heemskerk, Beverwijk, Uitgeest) en PMIJ (Parkmanagement IJmond) hebben een convenant gesloten voor de beveiliging van bedrijventerreinen in de IJmond. NVD gaat de beveiliging verzorgen voor de deelnemende leden van PMIJ.

Deze beveiliging bestaat uit Collectieve Surveillance met als aanvullende opties Alarmopvolging en NVD Smart View. Op 10 december vond de ondertekening van het convenant plaats op het hoofdkantoor van NVD te Haarlem. Patrick van der Leelie tekende namens NVD Beveiligingsgroep, Leen Wisker namens OHBU en Ernst de Haas namens PMIJ.

Ernst de Haas, voorzitter PMIJ: “PMIJ stelt zich ten doel alle bedrijventerreinen in de IJmond een betere uitstraling te geven, de veiligheid te verhogen, de criminaliteit te verminderen en de bereikbaarheid te verbeteren. Beveiliging is hierin een belangrijk en vooral preventief onderdeel. Na een intensief selectietraject kwam NVD als beste partij naar voren. Dit collectieve contract geeft leden van PMIJ een substantieel kostenvoordeel. NVD profiteert op haar beurt van onze wervingskracht. Naast beveiliging heeft PMIJ inmiddels ook collectieve contracten op het vlak van energie, BHV, VCA, bedrijfsafval en is tevens bezig met verzekeringen. Het grote voordeel van dit collectieve initiatief is dat er optimalisering van de bedrijventerreinen plaatsvindt, terwijl het bovendien keiharde euro’s voor alle betrokken ondernemingen oplevert! Op dit moment biedt het lidmaatschap van PMIJ al een voordeel van minimaal achthonderd euro en dit kan voor de grotere ondernemingen oplopen tot enkele duizenden euro’s per jaar.”

“Wij zijn zeer tevreden over het gesloten convenant met OHBU en PMIJ”, aldus Patrick van der Leelie, algemeen directeur van NVD Beveiligingsgroep. “Bedrijventerreinen zijn een gewild object voor kwaadwillenden. Vaak zijn de terreinen ‘s avonds en ‘s nachts verlaten en daarom een makkelijke prooi voor vernieling, inbraak of brandstichting. Door onze collectieve surveillance wordt onder meer gelet op verdachte personen en voertuigen, onregelmatigheden, brandgevaarlijke situaties en vandalisme. De deelnemende leden kunnen rekenen op een snelle aanrijdtijd op het moment dat er hulp nodig is of als het alarmsysteem een alarmmelding geeft, omdat onze surveillant altijd in de buurt is. Als er een abonnement alarmopvolging is afgesloten, kan onze surveillant tevens in geval van nood met de sleutel van de klant het pand betreden. Met NVD Smart View worden camerabeelden (na een melding van het alarmsysteem) gestreamd naar de NVD Alarm- en Servicecentrale. Bij een positieve verificatie van de camerabeelden treedt het Live View protocol in werking. Dit houdt in dat de camerabeelden van een inbraak, overval of brand vanuit de NVD Alarm- en Servicecentrale direct beschikbaar worden gesteld aan het operationele platform van de politie. Zo wordt de veiligheidsketen optimaal ingezet in een noodsituatie zoals inbraak, overval of brand. Daarnaast wordt de pakkans bij een inbraak of overval vergroot. De genoemde diensten van NVD versterken elkaar, waardoor er een krachtig beveiligingsconcept wordt neergezet.”