Samenwerking Hefas en SK FireSafety

SK FireSafety Group en Hefas Branddetectie gaan samen oplossingen leveren om mensen en gebouwen beter te beschermen tegen brand en daaraan gerelateerde calamiteiten. Door het integreren van elkaars producten en kennis kunnen de specialisten in brandbeveiliging slimmere oplossingen ontwikkelen en leveren. Deze zijn ook in kortere tijd te installeren en hebben minder onderhoud nodig. Deze intensieve samenwerking past in de strategische ontwikkeling van beide bedrijven.

Omdat het vervangen van bestaande systemen en renovaties van gebouwen de komende jaren sterk gaat toenemen, hebben zowel installateurs als eindgebruikers behoefte aan slimmere oplossingen voor brandbeveiliging. Systemen die zijn voorgeprogrammeerd om bij installatie alle aanwezige brandmelders automatisch te herkennen en zelf in staat zijn om te controleren of ze betrouwbaar blijven functioneren. Verder wordt branddetectie en -melding steeds vaker geïntegreerd met andere beveiligingstoepassingen, waarvoor meer open oplossingen nodig zijn.

Via de samenwerking met SK FireSafety Group kan Hefas ook meer branchespecifieke oplossingen leveren, omdat in kantoren en woningen andere eisen aan brandbeveiliging worden gesteld dan bijvoorbeeld in het onderwijs en de zorg of de industrie. “Door de eigen systemen uit te breiden met producten van SK FireSafety Group, kunnen wij onze erkende installatiepartners zowel slimmere als completere oplossingen leveren”, zegt Wim van Swaaij, directeur van Hefas Branddetectie. “Verder kunnen wij hen met onze gezamenlijke kennis en ervaring ook beter adviseren en ondersteunen.”