Securitas en Zadkine verlengen samenwerking met blended learning

Securitas en Zadkine verlengen samenwerking met blended learning

Securitas en de Zadkine Veiligheidsacademie hebben hun samenwerking verlengd. In het nieuwe opleidingscentrum in het hoofdkantoor in Breukelen tekenden de partijen opnieuw voor het opleiden van onder andere zij-instromers tot Beveiliger 2. In de opleiding speelt blended learning de hoofdrol, een methode die klassikale lessen en digitale leertechnieken combineert.

Securitas startte in 2018 als eerste particuliere beveiligingsorganisatie met de opleiding tot Beveiliger 2 in eigen huis. Dat gebeurde in samenwerking met de Zadkine Veiligheidsacademie. Directeur Robert Merkx: “Onze langdurige samenwerking is een unieke en een fantastische kans om kwaliteit en continu├»teit te bieden in het opleiden van een groot aantal medewerkers. Door onze nauwe samenwerking sluit de opleiding naadloos aan op de behoeften van Securitas en de individuele student. Met name de verbinding tussen theorie en de praktijk, waarin onze organisaties de samenwerking vinden op beide locaties, vinden wij waardevol. De slagingspercentages zijn hoog en de studenten zijn enthousiast.”

De opleiding heeft zich de laatste jaren snel ontwikkeld. Was de start in 2018 nog puur klassikaal, doordat lessen de afgelopen periode met name online werden gegeven, is de blended vorm voor deze opleiding ontstaan. Door een mix van verschillende leervormen waaronder online en social trainingsmethodes, klassikale activiteiten en praktijklessen is een volledig geïntegreerd lesprogramma ontstaan met de juiste verhouding tussen theorie en praktijk.

Mickey Spier, directeur HR van Securitas is trots op de samenwerking en kijkt ernaar uit om deze voort te zetten. “Docenten van Zadkine Veiligheidsacademie en de Securitas praktijkopleiders trekken samen op om zo tot de beste onderwijskwaliteit te komen. Daarnaast zijn we blij dat we de studenten kunnen ontvangen in ons eigen opleidingscentrum. Op die locatie komen zowel de kernwaarden van Securitas, de bouwstenen van het vak beveiliger, als onze purpose optimaal tot uiting.”

De module die studenten in Breukelen kunnen volgen, betreft de opleiding Beveiliger MBO 2 Crebo 25690 Beroeps Begeleidende Leerweg (BBL) voor volwassenen. De theoretische beveiligersvakken en generieke mbo-vakken worden verzorgd door Zadkine, de praktijktrainingen door praktijkopleiders van Securitas. Deze opleidingen zijn niet alleen geschikt voor jongeren, maar ook voor volwassenen, waaronder zij-instromers.