Securitas neemt Interseco over

Securitas AB heeft voor 4,5 miljoen euro het beveiligingsadviesbureau Interseco overgenomen. Met een jaarlijkse omzet van circa zeven miljoen euro en 54 werknemers richt Interseco zich op het signaleren en beheersen van criminele risico’s. Daarnaast wordt onderzoek verricht en verzorgt het bedrijf opleidingen.

Interseco werd in 1988 opgericht en is gevestigd in Den Haag en Zwolle. Het management bestaat uit algemeen directeur Arie Duijndam, die verantwoordelijk is voor het onderzoek naar diensten en beveiligingsdiensten, Gert Jan Schol, die leiding geeft aan de adviesdiensten, opleidingentak en verkoopafdeling en financieel directeur Jaap van Rijn.

Het bedrijf werkt samen met gespecialiseerde partners, zoals Fox-IT op het gebied van informatiebeveiliging, Kees Sietsma op het terrein van veiligheid en crisismanagement, ASI Global Response, Seccredo en Ernst & Young voor wat betreft forensisch fraudeonderzoek.

Onlangs bundelde Interseco de krachten met de forensische accountants van IFO (Instituut Financieel Onderzoek) en de forensische IT-specialisten van Fox-IT in Triforensic BV. Dit is een organisatie die financiële diensten aanbiedt voor forensisch onderzoek. Deze nieuwe organisatie bestaat uit zeven partners en kan putten uit een pool van meer dan vijftig examinatoren met vestigingen in Amersfoort, Delft, Den Haag en Brussel.