Sitasys en Eagle Eye Networks introduceren Cloud-to-Cloud alarmmanagement en videobewaking

Sitasys en Eagle Eye Networks introduceren Cloud-to-Cloud alarmmanagement en videobewaking

Eagle Eye Networks en Sitasys hebben samen een beveiligingsplatform ontwikkeld met een cloud-to-cloud integratie van videobewaking en alarmmonitoring. Deze integratie stelt gebruikers in staat om Eagle Eye Networks direct als VMS aan te sluiten op het cloudbased ‘evalink’ platform voor alarmmanagement van Sitasys.

Sitasys maakt gebruik van het RESTful API platform en Big Data Video Framework van Eagle Eye Networks, om snel een unieke integratie tussen het evalink platform en het cloudbased videobewakingsplatform van Eagle Eye Networks te ontwikkelen. Met het geïntegreerde systeem kunnen eindgebruikers die een alarm ontvangen van hun Sitasys systeem de actie of het incident direct verifiëren en bekijken. Daarnaast kan de gebruiker videobeelden indexeren, zoeken, ophalen en analyseren op basis van alarmen uit het Sitasys systeem. Het integratie- en verificatieproces bespaart tijd, reduceert de handelingen tot een minimum en voorkomt onnodige interventiekosten.

“Het is ons doel om een ecosysteem te creëren binnen de fysieke beveiligingsindustrie waar gebruikers profiteren van de beste ervaringen en services”, aldus Dean Drako, CEO van Eagle Eye Networks. “Dit kan gemakkelijker en sneller gecreëerd worden door middel van open cloud-applicaties zoals de onze en het Sitasys-platform.”

“Met evalink helpen we bedrijven om processen te automatiseren en extra waarde te creëren voor hun klanten”, zegt Peter Monte, CEO en oprichter van Sitasys. “De naadloze integratie van echte cloudsystemen resulteert in een fantastisch ecosysteem met de beste ervaring en services voor gebruikers. We hadden nog geen integratie met een Cloud Video Surveillance Partner en we waren erop gebrand om dit te creëren om te laten zien hoe eenvoudig en intuïtief systemen tegenwoordig geïmplementeerd kunnen worden en tegelijkertijd uitzonderlijke waarde aan de klant kunnen toevoegen.”