Thermische camera’s van Dahua ondersteunen preventieve controle coronavirus

Thermische camera’s van Dahua ondersteunen preventieve controle coronavirus

Het coronavirus (COVID-19) heeft wereldwijd honderden mensen besmet en ook levens gekost, met name in China, Zuid-Korea, Japan en enkele landen in Europa en het Midden-Oosten. Dahua Technology is al in een vroegtijdig stadium betrokken bij het treffen van preventieve maatregelen om de uitbraak zoveel mogelijk te beheersen.

Eind januari werden de eerste thermische camera’s van de fabrikant geleverd aan de zwaar getroffen regio Wuhan en sindsdien zijn de thermische camera’s van Dahua toegepast op duizenden locaties in China, waaronder vervoersknooppunten, winkelcentra, banken en op andere plaatsen. De systemen zullen eveneens worden ingezet in meerdere andere Aziatische landen.

In Hongkong zijn de thermische systemen actief op uiteenlopende drukke punten zoals kantoorgebouwen en bedrijfsterreinen. De camera’s meten snel en efficiĆ«nt de lichaamstemperatuur van duizenden medewerkers. In vergelijking met het handmatig meten van de lichaamstemperatuur is de oplossing van Dahua niet alleen sneller, maar ook veiliger voor medewerkers doordat direct persoonlijk contact wordt voorkomen.

Het betrouwbaar meten van de lichaamstemperatuur van vijfduizend mensen kan in slechts dertig minuten plaatsvinden met de Dahua Thermal Solution, waarbij de temperatuur van gemiddeld drie personen per seconde wordt gemeten.

De Dahua Thermal Solution wordt al sinds het begin van de virusuitbraak ingezet op onder andere luchthavens, treinstations, ziekenhuizen en scholen. Dankzij de grote nauwkeurigheid, efficiency, flexibele toepassing en bedieningsgemak zijn de thermische systemen toepasbaar voor alle vormen van toegangsverlening.