Tijdelijke brandbeveiliging voor Mall of the Netherlands

Tijdelijke brandbeveiliging voor Mall of the Netherlands

In Leidschendam wordt momenteel hard gewerkt om de Mall of the Netherlands te realiseren: een overdekt winkelcentrum met zo’n 230 winkels, een foodhall en een bioscoop. In opdracht van Unibail-Rodamco-Westfield heeft VPS, specialist in tijdelijke beveiliging, deze ontwikkellocatie voorzien van de tijdelijke brandbeveiligingsoplossing VPS FireAlert.

Branden op bouwplaatsen en herontwikkellocaties veroorzaken vaak veel schade. VPS FireAlert waarschuwt in een vroeg stadium voor brandgevaar, zodat er voldoende tijd is om het terrein te verlaten en hulpdiensten in te schakelen. Dit innovatieve brandveiligheids- en evacuatiesysteem voldoet aan de strengste Europese richtlijnen en is speciaal ontwikkeld om personeel, materieel, materialen en gebouwen op tijdelijke locaties te beschermen tegen brand.

Het systeem is draadloos en mobiel inzetbaar, beschikt over een EN54-certificaat en is CE-gemarkeerd en is tussentijds aan te passen als de bouw vordert. De units zijn opnieuw te gebruiken voor andere projecten.

VPS heeft het FireAlert systeem de afgelopen jaren op verschillende tijdelijke locaties en bouwplaatsen geïnstalleerd, zoals in het tijdelijke bedrijfsverzamelgebouw Het Schieblock in Rotterdam.